TÜRGEV'de mezuniyet töreni

TÜRGEV'de mezuniyet töreni

Siirt'te, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) yurtlarında kalan lise öğrencilerinin mezuniyeti dolayısıyla tören düzenlendi.

Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Gülseren Özdemir Konferans Salonu'ndaki törende konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, mezun olan öğrencilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Akalın, "Öğrenci kardeşlerimizi elbetteki lise tahsillerini tamamlamış olmaları sebebiyle belki üniversiteye göndermiş olacağız ama biz onları TÜRGEV ailesinden ayrılmış olarak görmüyoruz. Tam tersi, onları ortaöğretim yurtlarımızdan inşallah yükseköğretim yurtlarımıza misafir etmek üzere bekliyoruz. Dolayısıyla buradan bütün öğrenci kardeşlerime lise eğitimlerini tamamlamış olarak, üniversite tahsilleri noktasında ellerinden geleni yapmaları konusunda duacıyım." diye konuştu. 

Akalın, TÜRGEV olarak kardeşleriyle her noktada bugüne kadar nasıl özveri ve büyük bir memnuniyetle çalıştılarsa bundan sonra da aynı gayretle, aynı samimiyetle çalışmayı kendilerine vazife olarak gördüklerini anlattı. 

"Sizi pırıl pırıl üniversite okuyan genç kardeşlerimiz olarak hayal ediyorum." diyen Akalın, şöyle konuştu:

"Aramızda çok sevgili anne, babalarımız var ve ben sizleri de ayrı ayrı tebrik ediyorum, böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için. Sizlerden de küçücük bir ricam var, kardeşlerimiz üniversite okurken, tercihlerini yaparken Türkiye'nin her bir yerinde tercih yapma konusunda başta sizler teşvikkar olun. Biz, öğrenci kardeşlerimiz, İstanbul’da eğitim görmek istiyorsa İstanbul’da, Ankara'da öğrenim görmek istiyorsa Ankara'da, bu da yetmedi, yurt dışına gitmek istiyorsa, Amerika'da eğitimlerini devam ettirmek istiyorlarsa Amerika'da desteklemek için var gücümüzle arkalarındayız.

Sizin evlatlarınız bizim evlatlarımız, sizin emanetiniz bizim emanetimizdir." 

Konuşmaların ardından Akalın, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatman Tutulmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle liseden mezun olan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.