Turgutlu’nun iz bırakanları kitaplaştırıldı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Ticaret Borsası tarafından hazırlatılarak yayınlanan "Kasaba'da İz Bırakanlar" adlı kitabın tanıtım...
Turgutlu’nun iz bırakanları kitaplaştırıldı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Ticaret Borsası tarafından hazırlatılarak yayınlanan "Kasaba'da İz Bırakanlar" adlı kitabın tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlikte yaptığı konuşmada kitabın geçmişe ışık tutacak önemli bir değer olduğunu ifade eden Başkan Şirin, "İlçemize katkı sağlayan, isimleri ölümsüzleşen hemşerilerimizin yeniden hatırlamasına vesile olan ve onlara şükranlarımızı bir kez daha sunmamızı sağlayan böylesi önemli bir eserin yayınlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Turgutlu Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan ile Meclis Başkanı Ercan Hızal'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Kasaba'da İz Bırakanlar" kitabının tanıtım etkinliğine Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Yardımcısı Çetin Akın, eski belediye başkanları Yasin Hoşbilgin ve Serhat Orhan, oda temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Turgutlu'ya geçmişten bugüne çeşitli vesilelerle hizmet etmiş insanların unutulmaması amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, davetlilere kendileri ile birlikte oldukları için teşekkür etti. Orcan'dan sonra söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Hepimizin bildiği gibi Turgutlu'muz kurulduğu günlerden bu yana her geçen gün daha da gelişen, 1922'de düşman kuvvetleri tarafından neredeyse tamamen yok edilmiş olmasına rağmen kısa zaman içerisinde yeniden bölgenin ve hatta ülkemizin en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan bir şehir. Şehrimiz söz konusu maddi gelişmişliğin yanı sıra ve hatta bu olguyla birlikte insan kaynağını da barındırmıştır. Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi Turgutlu da imparatorluk topraklarının her karışından insana ev sahipliği yapmış ve bu bireyler ülkemizin ortak çıkarları ve hedef birlikteliği noktasında aynı potada biraraya gelerek bu kutlu amaçlara hizmet etmişlerdir. Bugün burada tanıtımı yapılan kitap da işte bu saptamaların en güzel kanıtıdır" şeklinde konuştu.

"Benzeri çalışmalara destek olmaya hazırız"

Turgutlu'nun birçok önemli şahsiyete çeşitli dönemlerde ev sahipliği yaptığını vurgulayan Başkan Şirin, "Şehrimizden onlarla, yüzlerle ifade edilebilecek sayılarda yönetici, general seviyesinde asker, bilim adamı, üst düzey yargıç, yazar, şair yetişmiş; bunların her birisi kendi alanında hem Turgutlu'muza, hem de ülkemize izlerini bırakmışlardır. Bu anlamda hemşerilerimizin bu isimleri yeniden hatırlamasına vesile olan ve bizlerin de onlara bir kez daha şükranlarımızı sunmamızı sağlayan böylesi önemli bir eserin yayınlanmasını sağlayan Turgutlu Ticaret Borsası'nın kadirşinas yöneticilerine ve kitabın hazırlanmasında başından sonuna dek emeğini esirgemeyen Cüneyt Tanyeri Hocamıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum." diyerek bundan sonrasında bu gibi çalışmalara destek sunmanın kendilerini memnun edeceğini ifade etti.

Programın sonunda söz alan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan da ülke olarak içerisinden geçmekte olduğumuz günlerin birlik ve beraberliğimizin en güzel örneğini oluşturduğunu ifade ederek böylesi bir birlik ve beraberlik ortamında Kasaba'da İz Bırakanlar gibi eserlerin topluma kazandırılmasının önemini belirtti.

Turgutlu’nun iz bırakanları kitaplaştırıldı

Turgutlu’nun iz bırakanları kitaplaştırıldı

Kaynak: