Turgutreis’e ilk harç atıldı

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli törenle atıldı. Hemşehrilerinin karşısına sıklıkla yeni bir proje, yeni bir yatırım ya da bir açılışla çıkmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bugün sadece Turgutreis Evleri’nin temelini atmıyor aynı zamanda Meram’da büyük konut hamlesi başlatıyoruz” diye konuştu.
Turgutreis’e ilk harç atıldı

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli törenle atıldı.

Hemşehrilerinin karşısına sıklıkla yeni bir proje, yeni bir yatırım ya da bir açılışla çıkmış olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bugün sadece Turgutreis Evleri’nin temelini atmıyor aynı zamanda Meram’da büyük konut hamlesi başlatıyoruz” diye konuştu. Meram Belediyesi’nin, ilçenin imar sorununa neşter vurabilmek amacıyla öncülük ettiği Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Avcı, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Ülkü, Meram Belediye Meclisi üyeleri, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir ve vatandaşlar katıldı.

‘DERDİMİZ SADECE EV YAPMAK DEĞİL’

Meram Belediyesi olarak kentsel dönüşümü hızlandırmak adına imar çalışmaları konusunda son derece hızlı ve özel bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Kavuş, “Birçok bölgede imar çalışmalarını tamamladık. Bizler Meram Belediyesi olarak önünde herhangi bir imar açısından engel kalmamasına rağmen yapılaşmaya başlamamış, dönüşüme başlamamış mahallerimizde dönüşümü hızlandırma adına ve özel sektörün de önünü açma adına kooperatiflere başlama kararı aldık. Derdimiz sadece ev yapmak değil. Salgın, ekonomik sıkıntılar, sektörde yaşanan dalgalanmalar var. Böyle bir dönemde kiralanacak evin bile zor bulunduğu veya bulunsa da fiyatların yüksek olduğu, neredeyse oturacak evin kalmadığı bir dönemde amacımız ekonomik ömrünü tamamlamış içinde yaşanır olmaktan uzak hale gelmiş evlerin dönüşümünü sağlamaktır. Amacımız binaları yaptıktan sonra arkasından özel sektör temsilcilerinin, müteahhitlerin ve yapsatçıların da önünü açarak bu mahallelere girmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

img-6761.JPG

‘TALEPLER DEVAM EDERSE YENİ BİR KOOPERATİF DAHA KURACAĞIZ’

Gelen talepler doğrultusunda konut açığını kapatmak için gerekli çalışmaları yapacaklarının müjdesini veren Kavuş, “32 binin üzerinde rekor başvuruya sahip olan Turgutreis Evleri Kooperatifine gösterilen ilgi konut ihtiyacının da ne kadar fazla olduğunu göstermekle birlikte belediyelerin şu anda devam eden inşaatlarına olan da güvenin en güzel göstergesidir. Bugün sadece Turgutreis Evlerinin temelini atmıyoruz bugün Meram’da inşallah büyük konut hamlesini hep beraber başlatmış olacağız. Gelen talepler devam ettiği sürece her talepten sonra yeni bir kooperatif kuracağız. O kooperatifin temelini attıktan sonra eğer talep azalmadıysa hemen arkasından devam edeceğiz. Böyle sıkıntılı bir süreçte konut açığını azaltmak için elimizden geleni yapacağız. Bundan önce hayata geçirilen 3 tane kooperatifimiz var. Modern çizgisinden kullanılan malzemesine kadar son derece emek harcanmış ilmek ilmek dokunmuş binalardır. Son üç yılda yaklaşık 444 tane daireyi ve 50 tane işyerini hak sahiplerine teslim ettik. İçinde bulduğumuz dar boğazda bu rakamları yakalamak gerçekten büyük bir başadır” diye aktardı.

img-6764.JPG

‘KONUTLARIN SAĞLANMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

Konutların sağlanmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini aktaran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Meram Belediyemizi ve ekibini tebrik ediyorum. Burada bu tür projelerin iki türlü önemi var. Bu tür projeler hem kentsel dönüşümü sağlamış oluyor hem de sabit gelirli vatandaşlarımızı daha rahat daha kolay ev sahibi olmasını sağlamış oluyor. Meram Belediyemizin öncülüğünde yapılan bu kooperatifler bölgeyi zenginleştirmiş ve kalkındırmış oluyor. Meram Belediyemizi bu projenin başlangıcıyla beraber Konya’da rekora imza attı. Meram Belediyemiz yıllardır kooperatif kurarak vatandaşlarımıza yaşanabilir standartlarda konutlar sağlamış oldu. Biz de iki kooperatifimizin temelini attık şu an üçüncü kooperatifimiz yolda. İnşallah bu tür kentsel dönüşümü hızlandıran, kaliteli ve daha yaşanılabilir konutların sağlanmasına yönelik faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

img-6766.JPG

‘BÖLGENİN GÜZELLEŞMESİ İÇİN PEK ÇOK PROJEYE İMZA ATTILAR’

Meram Belediyesinin bölgenin güzelleşmesi için pek çok projeye imza attıklarını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Meram’ın eski yerleşim yerlerinden birinde etrafımıza baktığımızda bir tarafta yeni konutlar bir tarafta yenilenmeyi bekleyen konutlar var. Belediyemiz bu işte çok tecrübeli, uzun dönemden beri bölgenin değişip güzelleşmesi adına pek çok projeye imza attılar ve içinde oturanların hepsinin de hayır dualarını aldılar. Baktığınız zaman bir taraftan TOKİ diye bir kurumumuz vardı. Mazisi çok eski olmasına rağmen Türkiye çapında toplam yaptığı bina sayısı çok sınırlıydı. AK Parti iktidarıyla birlikte özellikle orta ve alt gelirli gruplarını konut sahibi yapmak adına kira öder gibi uzun dönemli ödeme şartlarıyla bir milyon konutu vatandaşlarımıza teslim etti. Bundan aslan payını alan illerimizden biri de Konya’dır. Şehirli daha güvenli kılmak yaşanabilir kılmak adına gece gündüz bu çalışmalar yürüyor” diye konuştu.

img-6794.JPG

‘KONYA’DAKİ MEKANSAL DEĞİŞİM ÇOK SEVİNDİRİCİ’

Konya’daki mekânsal değişimin çok sevindirici olduğunu belirten Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, “İnsanların barınacağı bir yuvanın yapılmasına sebep olmak dahi gerçekten onur verici bir faaliyettir. Konya’daki mekânsal değişim çok sevindiricidir. Kolay kolay kendi imkanlarıyla konut sahibi olamayacak insanları konut sahibi yapmak bunun için gayret sarf etmek gerçekten takdire şayandır. Konya’da dikey mimaridense yatay mimariye önem verilmesi, olabildiğince sosyal mekanlarından imar edilmemiş olmasıdır” şeklinde belirtti.

img-6784.JPG

‘KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMELİYİZ’

Komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Her şeyin bir vakti var. Allah’tan başka her şey fanidir. Gerçekten buradaki komşulukları biliyoruz. Buranın yapılaşmasını da çok iyi biliyoruz. Büyükşehir ve Meram Belediyemize teşekkür ediyorum. Karaman yolundan Gazze caddesine kadar çok büyük bir cadde açıyorlar. Buradaki dönüşümü sağlamış olacaklar. Mekanlar değişince, imkanlar artınca şükrümüzün de artması lazım. Tek katlı iki katlı dairelerden apartmanlara geçince komşuluk, büyük, küçük unutulmaması lazım. Yeni şartlarda komşuluk ilişkilerini geliştirebilmemiz lazım. O güzel hasretlerimizi korumamız gerekiyor. Bizi biz yapan değerlerimizi kaybedersek mekanların değişmesinin bir anlamı kalmaz” ifadelerini kullandı. Aymanas Mahallesi Muhtarı Ali Akten, “Turgutreis evlerine halkımızın çok büyük bir teveccühü olmuştur. Bu da Meram’a ve Meram Belediyesine olan güveni gösterir. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatiflerinin temeli yapılan duayla atıldı.

img-6742.JPG

Etiketler :