Turist için Türkiye cazibe merkezi

MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye'nin gözde turizm merkezi Bodrum'a gelen yabancı misafirler, eşsiz güzellikteki doğası, denizi ve beyaz kale gibi evleriyle ünlü ilçeden ayrılamıyor.
Turist için Türkiye cazibe merkezi

 

Bodrum'un farklı noktalarında hizmet veren oteller, yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlamak için birbiriyle yarışıyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden tatil için otelleri tercih eden misafirler, özenle hazırlanmış plajlarda aileleriyle güneşin ve tatilin keyfini çıkarıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye yıl içerisinde birden fazla gelen ailelerin olduğunu söyledi.

Bodrum'a bir gelen turistin bir daha gelmesinin ilçenin en önemli özelliklerinden biri olduğunu belirten Kocadon, "Şu anda benim bildiğim 30 yıla yakın süredir yurt dışından gelen turistlerimiz var. Bunlar çok güzel şeyler. Önemli olan gelen turisti bir daha getirebilmek." dedi.

Bodrum turizminin her yıl daha iyi noktalara gittiğini aktaran Kocadon, şöyle konuştu:

"Bodrum her geçen yıl bu yükselişini sürdürüyor. Bir turiste 'Buraya nasıl geldiniz?' diye sorduğumuzda, 'Arkadaş tavsiyesiyle' diyorlar. Demek ki Bodrum'a gelen yabancılar bir daha gelmesi ve arkadaşlarına da tavsiye etmesi en büyük tanıtım. Bodrum'daki oteller de konuklarını çok iyi ağırlıyor. Bazı otel sahipleri yurt dışına gittiklerinde buraya gelen yabancı tatilcilerin evlerinde misafir olarak kalıyor. Bu hoşgörüyü karşılıklı gösteriyorlar."

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala da ilçedeki otellerin hem hizmet kalitesi, hem de nitelik ve nicelikleri açısından rakip otellerden daha yeni ve kaliteli olduğunu anlattı.

Otel fiyatlarının da oldukça uygun olduğuna dikkati çeken Kavala, "Yabancı turistler Bodrum'u tercih ediyorlar. Buraya gelip memnun kaldıkları için yılda iki ve ya üç defa gelenler oluyor. Yabancı turist açısından Türkiye bir cazibe merkezidir." ifadesini kullandı.

- "Planlamamız çok büyük"

Bodrum Mio Bianco Resort Genel Müdürü Nihat Terzi de bu yıl yaklaşık yüzde 60 yabancı uyruklu misafiri ağırladıklarını dile getirerek "Bodrum yarımadasının en güzel koylarından birisine sahibiz. 500 metre uzunluğunda bir plajımız var. Hiçbir şekilde dalga olmadığı için bölge tertemiz bir denize sahip. Bodrum'un en güzel noktası hatta cenneti diyebilirim." dedi.

Rus ve Ukrayna uyruklu turistler başta olmak üzere, Avrupa ülkelerinden misafir ağırladıklarına değinen Terzi, şöyle devam etti:

"Rusya, Belçika, Danimarka, İsveç ve Polonya'dan misafirler otelimizi tercih etti. Yüzde 40'lık bir yerli misafirimiz mevcut. Ağustos ayında bu beklentimiz biraz daha fazla olacak. Dünya Kupası maçları dolayısıyla bazı yabancılar henüz gelmedi. Ama ağustos ayında burada Rus ve Ukrayna uyruklu turistte patlama olacak diye düşünüyorum. Gelecek yıllar için de planlarımız çok büyük. Ülkemizin bu gidişini gördükten sonra patronumuz yatırımlarına devam etti. Bu kapsamda yeni proje yürütüyoruz. Otelimizi 2019 yılında 5 yıldızlı otel standartlarına getireceğiz. Şu anda 550 olan yatak kapasitemiz bin olacak. 2021 yılı itibariyle de yatak sayısı bin 500'e çıkacak. Patronumuz, ülkemizin gidişatına ve bizlere çok güveniyor. Hiç hız kesmeden yatırımlara devam ediyor."

Terzi, misafirleri memnun etmek için her türlü çalışmayı yaptıklarına da değindi.

- "Yılda üç kez tercih edenler var"

Önceliklerinin para kazanmak değil, müşteri memnuniyeti olduğunu vurgulayan Terzi, "Haftada iki gün eğlence aktiviteleri yapıyoruz. Türk gecemiz oluyor, yabancılar bunlara bayılıyor. Tek amacımız hizmet kalitesini artırmak. Yıl içinde üç kez tercih edenler var. Bu bizi çok mutlu ediyor. Onlara Anadolu kültürünü en güzel şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Burayı evleri gibi benimsiyorlar. Bizden vazgeçemiyorlar." diye konuştu.

- "Her şey mükemmel"

Tatilcilerden Ahmet Kaptan, geçtiğimiz yıl iki aile olarak geldiklerini, Bodrum'dan ve kaldıkları otelden müthiş keyif aldıklarını ifade etti.

Türkiye'ye ilk kez gelenlerden Ukraynalı Valeria Kobets ise yemeklerden ve plajdan oldukça memnun olduğunu söyledi. Kobets, "Turizm şirketleri aracılığıyla geldik. Her şey mükemmel. Buraya geldiğim için hiç pişman değilim. Bundan sonra da gelmeyi düşünürüm." dedi.

Rus Valeria Smolkina da Türkiye'ye ilk kez gelmesine rağmen buradan çok etkilendiğini ve doğasının mükemmel olduğunu ifade etti. Özellikle plajın çok hoşuna gittiğini aktaran Smolkina, "Sakin ve huzurlu bir ortamda tatil yapıyoruz. İhtiyaçlarımız fazlasıyla karşılanıyor. Çok sevdiğim voleybolu bile burada istediğimde oynayabiliyorum." diye konuştu.

Danimarkalı Anne Louise Nygaard Sadek de ilçeye daha önce de geldiklerine işaret ederek "Oteller güzel, Türkiye güzel. Türk yemeklerini de çok seviyoruz. Türkiye'de olmak bizi mutlu ediyor. Şu anda kaldığımız otelde ailecek 10 kişi kalıyoruz. Her şey çok fantastik." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: