Turizm kentinde bilişim zirvesi

Antalya'da düzenlenecek 5. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon toplantısı, 81 kentteki teknopark yöneticilerini ve uzmanlarını bir araya getirecek- Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz: "Bilişim alanında ülkemizi ileri noktalara taşıyacak
Turizm kentinde bilişim zirvesi

ANTALYA (AA) - Antalya'da, bu yıl beşincisi düzenlenecek Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon toplantısı, 81 ildeki teknopark yöneticileri ve uzmanlarını buluşturacak.

Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Türkiye'deki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nin iş birliğini ve bilgi paylaşımını artırmak amacıyla, 2016'dan bu yana koordinasyon toplantıları düzenlendiğini söyledi.

Antalya'nın bu yılki toplantıya ev sahipliği yapacağını aktaran Yavuz, toplantının 8-9 Kasım'da Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesindeki bir otelde gerçekleştirileceğini aktardı.

Ülke genelindeki tüm teknopark yöneticileri ile uzman ekibin buluşacağı toplantıda inşaat, yatırım, idari, mali ve katma değerli hizmetlere ilişkin oturumlar gerçekleştirileceğini belirten Yavuz, Ar-Ge çalışmalarına ilişkin de sunumlar yapılacağını bildirdi.

Toplantıyı "bilişim zirvesi" olarak değerlendiren Yavuz, "Bilişim alanında ülkemizi ileri noktalara taşıyacak projelerin doğması açısından önemli bir toplantı olacak. Birbirinden değerli katılımcılar, fikir alışverişinde bulunacaklar." diye konuştu.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneğince de sunumlar yapılacağını dile getiren Yavuz, toplantı kapsamında 9 Kasım Cuma günü katılımcılar için düzenleyecekleri gezi turuyla Antalya'nın doğal güzelliklerini tanıtacaklarını belirtti.

Kaynak: