Turizmci öğrencilerin mezuniyet heyecanı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, öğrenim gördükleri fakültede turizm eğitimi alan öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.
Turizmci öğrencilerin mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nde 3. mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, dekan yardımcıları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve velileri ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, öğrencilere ve velilerine seslendi. Öğrencilerinin bundan sonraki süreçte önemli bir belgeyle hayata başlayacaklarını dile getiren Öztürk, “Yalnız şunu iyi bilmek lazım ki, diploma bizim son belgemiz değildir, diploma bir vasıtadır. Asıl diplomanın değeri, diplomayı aldıktan sonra anlaşılır” dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, konuşmasında Beyşehir’deki yükseköğrenimin geldiği önemli noktalara dikkati çekerken, bunda hayırsever işadamı Ali Akkanat ve Akkanat ailesinin payına vurgu yaptı. Özaltun, Akkanat ailesine minnet duyguları içerisinde olduklarını ifade ederek, mezun olan öğrencilere ise, Beyşehir’i unutmamaları çağrısında bulundu, “Her gittiğiniz yer neresi olursa olsun, Beyşehir’i anlatın, deyin ki; ‘Bu dünyadaki cenneti görmek istiyorsanız, Beyşehir’e gelin” dedi.
Konuşmaların ardından mezun öğrencileri ilçe protokolü tarafından temsili diploma belgeleri verildi.