"Turizmde tüm rekorları kıracağız"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:- "2015 yılındaki o düşüşü, 2016 yılındaki hain FETÖ'cü darbe girişimini geride bırakıp ayağa kalktık ve bu sene, 2018 yılı turizmde koşma yılı. Bütün rekorları, tüm zamanların rekorlarını kıracağız"- "İnşallah 201
"Turizmde tüm rekorları kıracağız"

BURSA (AA) - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, turizmde çok iddialı olduklarını, bu yıl bütün rekorları kıracaklarını söyledi.

Yayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmde 2018 yılının Türkiye'nin rekorlar senesi olacağını ifade etti.

Bu yıl erken rezervasyonlarda çok ciddi bir artış olduğunu anlatan Yayman, ''İnşallah 2018 yılı içinde 40 milyon turist bekliyoruz ve bu hedefi gerçekleştireceğiz. Türkiye, dünyanın en büyük turizm ülkesi.'' dedi.

Yayman, Çanakkale'ye bu senenin ilk 3 ayında gelen turist sayısında da ciddi bir artış olduğunu, bunun da gelecek adına kendilerini umutlandırdığını dile getirerek, ''İnşallah 2015 yılındaki o düşüşü, 2016 yılındaki hain FETÖ'cü darbe girişimini geride bırakıp ayağa kalktık ve bu sene 2018 yılı turizmde koşma yılı. Bütün rekorları, tüm zamanların rekorlarını kıracağız.'' diye konuştu.

- ''Erken seçim kararının ardından turist sayısı düşmez, artar"

Erken seçim kararının ardından bu sene turist sayısında düşüş yaşanacağına dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını anlatan Yayman, ''Erken seçim kararının ardından turist sayısı düşmez, artar. Çünkü borsadaki ekonomik göstergeler de çok olumlu. Seçimin bir an önce olması ekonomiyi, turizmi, hayatı olumlu etkileyecek. Biz zaten hazırız. Cumhurbaşkanımız, partimiz hazır. Durmak yok koşmaya devam.'' ifadesini kullandı.

Yayman, bu sene Rusya'dan gelecek turist sayısında da artış beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Rus turistler çok iyi. Sadece 2017 yılında 5 milyon Rus geldi. Bu sene bu sayıların daha da üzerine çıkacağız. Ruslarla Türkiye arasında çok güzel dostluk ilişkileri var ve yürekleri bir. Türkler turistleri bir gelir getiren insan olarak görmüyorlar. Türk insanı turisti Tanrı'nın misafiri olarak, bir barış elçisi olarak görüyor. Türkiye, misafirperverliği ile dünyanın en büyük turizm ülkesi. Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği 'Cumhuriyetimizin 100. yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar' hedefini gerçekleştireceğiz inşallah.''


Kaynak: