Türk askerinden Kosova'da eğitime destek

PRİZREN (AA) - Kosova'daki NATO Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından onarım ve donanımı gerçekleştirilen...
Türk askerinden Kosova'da eğitime destek

PRİZREN (AA) - Kosova'daki NATO Barış Gücü (KFOR) bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından onarım ve donanımı gerçekleştirilen ülkenin güneybatısındaki Prizren şehrindeki Haziz Tola İlköğretim Okulu'nun dokuz sınıfı törenle hizmete açıldı.

Törende konuşma yapan Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, Türk Temsil Heyet Başkanlığının Türkiye'yi çok onurlandıran proje gerçekleştirdiğini söyledi.

Altunya, "2018-2019 eğitim öğretim yılında Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen projenin bu okuldaki öğrencilerin daha iyi bir eğitim almasına çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum." diye konuştu.

Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Cem Sinan Barım da "Bu projeyi bugün burada gerçekleştirmekten büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. İnşallah bu sınıflarda okuyan öğrenciler rahat koşullarda eğitim görürler ve bilgilerini kolaylıkla özümserler, kendilerine benimserler." ifadelerini kullandı.

Prizren Belediyesi Eğitim Müdürü Skender Susuri ise Türk devletinin büyük bağışı sayesinde okulun modern görünüm kazandığını aktardı.

Bu projenin Türkiye'nin bölgedeki yatırımlarından sadece biri olduğunu dile getiren Susuri, "Türk devleti, Kosova'nın kurtuluşundan bu yana özellikle Prizren'e büyük yatırımlar yaptı. Biz bu yatırımlardan dolayı memnun ve müteşekkiriz. Bunların devam etmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Türk Temsil Heyet Başkanlığı Sivil Asker İşbirliği projelerinden olan çalışmalar kapsamında okuldaki 9 sınıfın cephe ve tavan boyası, sınıfların zeminin PVC ile kaplanması ve yenilenmesi, armatür ve kapılarının değiştirilmesi, 135 okul sırası ile donatılması, genel bakım onarımı, perde alımı, öğretmen koltuğu ve masası alımı gerçekleştirildi.

Kaynak: