Türk cerraha Avrupa'dan ödül

Türk cerraha Avrupa'dan ödül

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, Avrupa Endokrinoloji Kongresi tarafından "Genç Bilim İnsanı" ödülüne layık görüldü.

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Endokrinoloji Cemiyeti (ESE) tarafından Almanya'nın Münih kentinde bu yıl 18'incisi düzenlenen Avrupa Endokrinoloji Kongresinde başarılı çalışmalara imza atan hekimler ödüllendirildi.

Türkiye'de, tip 2 diyabet hastalığının metabolik cerrahi yöntemiyle tedavisini gerçekleştiren ilk, dünyada ise 8 doktordan biri olma unvanını kazanan Çelik'e, diyabet tedavisiyle ilgili Dr. Eylem Çağıltay ile yaptıkları başarılı araştırma ve çalışmalarından dolayı "Genç Bilim İnsanı" ödülü verildi. 

Doç. Dr. Çelik, ödülün Türkiye adına son derece önemli olduğunu belirterek, ödülün artık Türkiye'nin de bilimde söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke haline geldiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

Alper Çelik, "Metabolik cerrahi ameliyatları üzerine ülkemizde yapılan bazı spekülasyonlara karşın Avrupa'dan böyle bir ödülü almamız benim ve ekibimin doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Amacımız bundan sonraki süreçte diyabetin cerrahi tedavisi konusunda ülkemizi yol gösteren bir ülke konumuna getirmek ve orada kalmasını sağlamaktır" değerlendirmesini yaptı.