Türk iş dünyası Washington’da buluştu

Türk iş dünyasının önde gelen isimleri Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da buluştu.
Türk iş dünyası Washington’da buluştu

Türk iş dünyasının önde gelen isimleri Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da buluştu.

Türk Amerikan İş Geliştirme Konseyi Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, Washington'da Türk - Amerikan iş dünyasının önemli isimlerini ağırladı. Türkiye – ABD ilişkilerinin masaya yatırıldığı toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Washington DC Grand Hyatt'de Ed Whitefield, Amerikan Türk Konseyi ATC'nin Başkanı Howard Beasey, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Eski Başkanı Kenan Çağlar, Amerikan merkezli Türk Amerikan Koalisyonu TCA Başkanı Lincoln McCurdy ve Patrick L. Anderson, Washington Büyükelçiliğinden Müştesar Onur Saylan, Ticaret Müşaviri Mustafa Koca'nın yanı sıra Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Başkan Yardımcısı Cüneyt Türktan ve Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Geçkil ile Burcum Uzunoğlu ve Demokan Kileci katıldı.

Rahip Brunson davasının sonuçlanmasından sonra gerek ABD Başkanı Donald Trump'ın, gerekse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları açıklamaların son derece yapıcı olduğunu belirten Terzioğlu, ATC konferansının iptal olması nedeniyle Washington'a gelmiş bulunan heyetle ve iş insanlarıyla bir toplantı düzenlediklerini açıkladı. Terzioğlu, iki ülke arasındaki çeşitli işbirliklerinin bu toplantılarda masaya yatırıldığını söyledi. Savunma sanayiinden finansa, teknolojiden enerjiye ABD'nin önde gelen şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Terzioğlu, bu görüşmelerin Türkiye-ABD ilişkilerini yeniden canlandırmak için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Albright Stonebride Group'un Türkiye Danışmanı Burcum Uzunoğlu ise, 22-24 tarihinde planlanan Washington konferansın iptal olmasına rağmen ATBD Council Başkanı ve üyelerinin burada Amerikalı temsilcilerle birada olmalarının ve istişarelerde bulunmalarının son derece önemli olduğunu açıkladı.

ATBD Council'den Washington'da önemli görüşmeler

Öte yandan, Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi 22 Ekim 2018'de Albright Stonebride Group'u Washington'daki Merkez ofisinde ziyaret etti. Konsey Başkanı Uğur Terzioğlu liderliğindeki ziyarete Albright Stonebridge Group'u temsilen Başkan Yardımcısı James O'Brien, sağlık alanından sorumlu Başkan Yardımcısı Anthony Cino, Başkan Yardımcısı Sumona Guha ve Türkiye danışmanı Burcum Uzunoğu katıldı.

10. Kalkınma Programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan "Milli İlaç Projesi"nin ATBD Council liderliğinde yürütülmekte olduğu, Türkiye ile Amerika'daki Türk bilim insanları arasında çalışmaların hızla devam ettiği bilgisi Albright Stonebridge Group ile paylaşıldı.

İHA