Türk Kızılayı Adana'daki yetimleri giydirdi

Türk Kızılayı Adana'daki yetimleri giydirdi

Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi, yalnız Türkiye'de değil, ülke dışında da bütün ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını, din, dil, ırk gözetmeden yardımlar yaptıklarını belirtti.

Türk Kızılayı Adana Şubesinden yapılan açıklamaya göre, "Yetimleri Giydirme Etkinliği" kapsamında, kentteki yetim çocuklar ile ailelerine giyim yardımı yapıldı. 

Yurdabekçi, Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının 148 yıldır iyilik yapmaya devam ettiğini söyledi. 

Kurumun yetimlerin yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirten Yurdabekçi, "Biz yalnız Türkiye'de değil, Türkiye'nin dışında da bütün ihtiyacı olanların yanındayız. Din, dil, ırk gözetmeden yardımlarımızı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" ifadesini kullandı. 

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da kurumun iyilik ve güzellik adına işler yaptığını dile getirdi.

Ramazan ayında gönüllerde kandil yakmaya geldiklerini aktaran Saygılı, "Bugün yetimleri yetiştiren vefakar annelerin ellerinden, yetimlerin gözlerinden öpmeye geldik. Bugün yetimlerimizin bir nebze olsun yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu bize. Kızılayın gerçekleştirdiği güzellikler, yetimlerin dualarıyla artarak devam ediyor. Sizlere, bu yardımları kabul ettiğiniz için teşekkür etmek isterim. Hem annelerimize hem yavrularımıza iyilik ve güzellik adına dokunmaya özen gösteriyoruz." şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından yetim çocuklar ile ailelerine giyim paketi, karne hediyesi olarak da kitap hediye edildi.