Türk Kızılayı ramazanda da ihtiyaç sahiplerinin yanında

Kızılay Genel Başkanı Kınık, "Kızılay olarak yardımseverler ile muhtaçlar arasında bir köprü olmaya çalışıyoruz. Ramazanda 400 bin ihtiyaç sahibine konserve et dağıtacağız." dedi.
Türk Kızılayı ramazanda da ihtiyaç sahiplerinin yanında

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda ağırlıklı olarak gıda desteklerine yöneldiklerini belirtti. 

Gıda paketleriyle bir ailenin ramazan boyunca tüketebileceği temel gıdaları temin etmeye çalıştıklarını ve bağışçılardan gıda paketi desteği aldıklarını kaydeden Kınık, bağışçıların, "www.kizilay.org.tr" internet sitesinden kredi kartı aracılığıyla ya da 168 çağrı merkezini arayarak yapacakları yardımları beklediklerini vurguladı.

Kınık, "Bir paketin bedeli 50 lira ve 5 kişilik bir ailenin ramazan boyunca temel ihtiyacı olan gıdalardan oluşuyor. Ayrıca Kızılayın farklı bir kurban bağış modeli var. Et ve Süt Kurumuyla beraber kesilen kurbanların konserve haline getirilerek saklanması. Bu 800 gramlık konservelerden ramazanda 400 bin ihtiyaç sahibine dağıtacağız." diye konuştu.

13 aşevinde sıcak yemek

13 aşevinde özellikle Suriyeli mülteciler ve Türkmenler için sıcak yemek ve ekmek çıkardıklarını anlatan Kınık, "Mobil mutfaklarımızla güvenlik güçlerimize de destek veriyoruz. Terör mağduru insanlarımıza ulaştırılmak üzere 100 bin gıda paketi hedefliyoruz." dedi.

Yurt dışında da özellikle Gazze'de 15 bin aileye gıda desteğinde bulunacaklarını dile getiren Kınık, buna ek olarak Pakistan, Bangladeş ve Bosna-Hersek gibi pek çok ülkede de ihtiyaç sahiplerine gıda destekleri vereceklerini belirtti.

Kınık, ramazanda 2,5 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizerek, "Tabii bağışçılarımızdan ne kadar çok destek alırsak, bu yardım ulaştıracağımız insan sayısının da artmasına yol açacak. Bu yardımların toplam tutarını hesaplamak güç olsa da iki rakamlı milyonlar olacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.