Türk Kızılayından Cerablus'a yardım eli

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Cerablus halkı ve terör örgütü DAEŞ'in yerinden ettiği insanlar için gıda ve giysi paketleriyle Kurban Bayramına yönelik destek paketlerinin hazır olduğunu belirtti.
Türk Kızılayından Cerablus'a yardım eli

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, DAEŞ'e yönelik Fırat KalkanıOperasyonu'na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı olarak önceliklerinin insani yardımlar olduğunu söyledi. Kınık, bu anlamda hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Operasyon kapsamında 20 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve bu sayıyı ilerleyen zamanlarda artırabileceklerini belirten Kınık, şöyle devam etti:

"Bizim buradaki önceliğimiz ve üstünde çalıştığımız alan, bu bölgedeki insani yardım ve ihtiyaçların bu dönemlerde karşılanmasıydı ve bölgeye bir Kızılay ekibi kurduk. Mobil mutfaklarımız faaliyete geçti, günlük 5 bin kişilik sıcak yemek kapasitesiyle çalışıyoruz. Burada AFAD ve Sağlık Bakanlığımızın ekibi var, onların koordinasyonuyla bölgeye destek vermeye gayret ediyoruz. İçerideki Cerablus halkına ve DAEŞ nedeniyle evlerini terk eden ve oraya tekrar dönecek olan civardaki insanlara yönelik de şu an gıda paketlerimiz, giysi paketlerimiz ve Kurban Bayramına yönelik destek paketlerimiz hazır. Şu an Karkamış Sınır Kapısının Cerablus'a doğru giden yolundaki mayınların ve EYP'lerin temizlenmesini bekliyoruz, daha sonra araçlarımızla bu yardımlarımızı Cerablus'a ulaştıracağız."

Kınık, Suriye'deki savaşın her döneminde olduğu gibi mağdur Suriyelilerin yaralarını sarmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Cerablus halkı ve terör örgütü DAEŞ'in yerinden ettiği insanlar için gıda ve giysi paketleriyle Kurban Bayramına yönelik destek paketlerinin hazır olduğunu belirtti.