Türk komandosu Afrin'de destan yazıyor

YPG/PKK'ya ait sığınak, barınak ve mağaraları imha eden, Afrin ilçe merkezi ile belde ve köyleri örgütün işgalinden kurtaran Mehmetçik, terörden temizlenen alanlarda görevini büyük kararlılıkla sürdürüyor.
Türk komandosu Afrin'de destan yazıyor

Teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerinde olası tuzakları temizlemek için büyük gayret sarf eden komandolar, geceleri teröristlerin sızma girişimlerine karşı da teyakkuzda bekliyor.

"Afrin destanı"nın kahramanı Mehmetçik, YPG/PKK'lı teröristlere yönelik düzenlediği operasyonlarda, sivillerin zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet gösteriyor.

4-322.jpg

Tek gayeleri tüm bölgeyi teröristlerden temizlemek olan komandolar, terörden kurtarılan köylerine dönen Suriyeli ailelere de yardımcı oluyor.

Harekat boyunca yürüttüğü hassas çalışmalarla dünyaya adeta insanlık dersi veren Türk askeri, bu sayede savaş mağdurlarının hem hayır duasını alıyor hem de halkın gönlünde taht kuruyor.

Yerleşim alanlarında olduğu gibi, sivillerin yoğunlukla bulunduğu arazi ve yol kenarlarında da tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın arama faaliyeti gerçekleştiren Türk askeri, karayolunda kontrol için durdurdukları araçlardaki sivillerle de yakından ilgileniyor.

3-580.jpg

Uygulama noktalarında karşılarında Türk askerini gören Suriyeliler, Mehmetçik'e övgü dolu sözler sarf ediyor. Çocuklara çeşitli hediyeler veren komandolar, ebeveynlerin de varsa sorunlarına çare üretilmesi için çabalıyor.

2-20180321141739.jpg

Teröristlerin engellemesi nedeniyle uzun süre ailesiyle Afrin'den çıkamayan, kentin ele geçirilmesinin ardından Cinderes beldesine gitmek için yola koyulan 70 yaşındaki Kürt kökenli Suriyeli Nur Temeş, yolda komandolarla karşılaşınca "Sizi Allah gönderdi, Rabbim sizden razı olsun, bizi kurtardınız." ifadelerini kullandı.

 

5-167.jpg

Askerlerin elini öpüp sohbet ettiği yaşlı kadının bulunduğu araç, daha sonra yoluna devam etti.

9-181.jpg