'Türk milleti demokrasisini söke söke almıştır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, "Belki de dünyada bir istisna olacaksa bunu Türk milleti yapmıştır, demokrasisini söke söke almıştır." dedi.
'Türk milleti demokrasisini söke söke almıştır'

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Belki de dünyada bir istisna olacaksa bunu Türk milleti yapmıştır, demokrasisini söke söke almıştır. Dişiyle tırnağıyla kazıyarak elde etmiştir, hak etmiştir demokrasiyi." diye konuştu.

Aktay, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, meydanları demokrasi nöbeti için dolduran vatandaşların dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi.

"Müthiş bir tarihi sahnenin içerisinden geçiyoruz. Koca bir yüzyıl içerisinde emin olun tarih böyle bir destan, böyle kahramanlık hikayesi yazmadı, şahit olmadı böylesine." diye konuşan Aktay, demokrasilerin genellikle devletler tarafından halklarına empoze edilen değerler veya sistemler olduğunu ifade etti.

Aktay, "Belki de dünyada bir istisna olacaksa, bunu Türk milleti yapmıştır, demokrasisini söke söke almıştır. Dişiyle tırnağıyla kazıyarak elde etmiştir, hak etmiştir demokrasiyi" dedi.

'Gülen'e yazılan rol Türkiyeyi bölmek"

15 Temmuz'da Türk milletinin varlığına, birliğine kasteden işgal saldırısına maruz kaldığını belirten Aktay, "Darbe başarıya ulaşsaydı, FETÖ elebaşıFetullah Gülen Türkiye'ye Humeyni gibi gelecekti" iddialarına ilişkin şunları söyledi:

"Ona yazılan rol, gelip Türkiyeyi yönetmek değildi. Ona yazılan rol, Türkiye'yi bölmek, Türkiye'yi tahrip etmekti. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü bozmaktı. Çünkü hiçbir zaman kuklaya ülke yönetme rolü verilmez. O, kendini akıllı zannediyor. 50 yıldır yapmış olduğu planlarla kendi içimizde bünyemize yerleşmiş kanser hücreleri gibi yerleşerek, ülkeyi ele geçirme hayalleri kurdu. Onun bu hayalleri kurduğunu bilen efendileri, onu Türkiye'ye karşı yürüttükleri bu operasyonda ustaca kullanmak istediler."

"Gülen'in son kullanma tarihine hep birlikte şahit olacağız"

Aktay, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "son kullanma tarihi geçmediği için" iade edilmediğini belirterek "Son kullanma tarihine de hep birlikte şahit olacağız. Şeytan azapta gerek. Onun şu an yaşadığı her saniye bir azap. Allah azabını bol etsin. Allah bu millete çektirdiklerinin ahını burnundan fitil fitil getirsin. Bu meydandaki duruşunuz, hele 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğunuz destansı direniş, o kahramanlık destanı, onun zaten 50 yıldır biriktirdiği bütün hayalleri, fitil fitil burnundan getirmiştir." diye konuştu.

"Ankara'da da büyük bir mitingin düzenlenmesini talep ettim"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini aktararak İstanbul'dan sonra benzer büyük bir mitingin de Ankara'da düzenlenmesi yönünde taleplerini ilettiğini söyledi.