Türk mutfağı genç şeflerin ellerinde hayat buldu

12 yıl beş yıldızlı otellerin mutfağında çalıştıktan sonra kendi restoranlarını İzmir'in Çeşme ilçesinde açan "genç şefler', yeni nesil Türk...
Türk mutfağı genç şeflerin ellerinde hayat buldu

12 yıl beş yıldızlı otellerin mutfağında çalıştıktan sonra kendi restoranlarını İzmir'in Çeşme ilçesinde açan "genç şefler', yeni nesil Türk mutfağı konseptiyle hizmet sunuyor.

Çeşme'nin plajlarıyla ünlü Ilıca Mahallesinde bir restoran açan genç şefler İbrahim Karan ve Yunus Emre Aydın, kısa sürede beğeni topladı. 12 yıl beş yıldızlı otellerin mutfağında çalışan Karan ve Aydın, yeni nesil Türk mutfağına kendi tarzlarını, kendi sunumlarını katarak yeni bir konsept oluşturdu. Rende ismi verilen restoranda, Türk mutfağından hemen hemen bütün lezzetler yer alırken, iş yerinde klasik yemekler, kebaplar, ızgaralar, sac yemekleri, tava yemekleri de bulunuyor.

Genç şeflerin hedefi Türk mutfağını bütün ülkeye yaymak

Uluslararası beş yıldızlı otellerdeki şıklığı, temizliği, hijyeni, düzeni, disiplini, personelin davranış şeklini iş yerine yansıttıklarını vurgulayan İbrahim Karan ve Yunus Emre Aydın, Türk mutfağı konseptini bütün ülkeye yaymayı hedeflediklerini söyledi.

İbrahim Karan, Rende'nin ilk hedefinin öncelikle Çeşme'de ve İzmir bölgesinde insanların beğenerek geldiği bir yer olması olduğunu altını çizerek, "Rende'yi, yemekleri, sunumu ile herkesin konuştuğu bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Daha sonrasında da bu markayı büyütmeyi amaçlıyoruz. İzmir bölgesinde ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bu markayı büyüterek, gerçek bir Türk Mutfağı konseptini bütün ülkeye yaymayı hedefliyoruz. Türk mutfağının birçok notası bizim menümüzde var. Saçta, kiremitte yemekler, döner, zeytinyağlılar, güveç yemekleri gibi geniş konsepti, yani Türk mutfağını, İzmir bölgesinden başlayarak, bütün ülkeye yaymak düşüncesindeyiz. Yayarken de burada oluşturduğumuz beş yıldızlı kaliteyi, hizmeti, görseli, ambiyansı asla bozmayacağız" dedi.

Türk mutfağı genç şeflerin ellerinde hayat buldu

Kaynak: