“Türk-Rus ilişkilerine sanki sihirli bir değnek dokundu"

“Türk-Rus ilişkilerine sanki sihirli bir değnek dokundu"

Rus-Türk İş Adamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme sürecinin beklediklerinden de hızlı bir şekilde değiştiğini belirterek, “Sanki sihirli bir değnek dokundu ve birden rüzgar tersten esmeye başladı.” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Karaaslan, Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme sürecini Rusya’daki iş adamları olarak sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Normalleşme sürecinin beklediklerinden daha hızlı bir şekilde geliştiğini anlatan Karaaslan, “Sanki sihirli bir değnek dokundu ve birden rüzgar tersten esmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerginlik nedeniyle milyonlarca insanın etkilendiğini vurgulayan Karaaslan, "Son üç gündür gelen açıklamalar iş dünyasını rahatlattı. Bundan sonra daha dikkatli davranmalı, yaşananlardan ders çıkararak yolumuza daha güçlü devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Karaaslan, iki ülkenin bölgenin en önemli aktörlerinden olduğuna işaret ederek, “Bölgenin huzuru ve refahı bu iki ülkenin iyi ilişkilerinden geçer. Yaşanan hadiselerden ders çıkarmalıyız. Karşılıklı menfaat ve çıkarlarımızı daha da arttırmalıyız. Siyaset bizim işimiz değil ama çözüm her zaman masada aranmalıdır. Zorun maliyeti çok zordur ve altından kalkılamaz.” değerlendirmesinde bulundu.