Türk ve ABD uçakları DAEŞ hedeflerini vurdu

Dışişleri Bakanlığı, Türk savaş uçaklarının Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, dün akşamdan itibaren DAEŞ hedeflerine karşı ortak hava harekatı başlattığını duyurdu.
Türk ve ABD uçakları DAEŞ hedeflerini vurdu

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve ABD arasında DAEŞ’le mücadele konusundaki mevcut iş birliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde karar alındığı hatırlatılarak, "Türk Hava Kuvvetlerinin Uluslararası Koalisyon'un DEAŞ'a karşı yürütülen Özgün Kararlılık Harekatı çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye’de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır. 

Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı DEAŞ'tan kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir."

DAEŞ merkezlerine operasyon

Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Munbic ilçesinde terör örgütü DAEŞ merkezlerine saldırdığı bildirildi.

AA muhabirinin Munbic'teki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Munbic'te terör örgütü DAEŞ'e ait merkezleri bombaladı.

Düzenlenen hava saldırısında terör örgütüne ait mevzilerin imha edildiğini belirten kaynaklar, koalisyonun saldırılarında ölen ve yaralananların olup olmadığına ilişkin bilgi vermedi.