Türk ve Suriyeliler 'Biz Kardeşiz' maçında buluştu

Şanlıurfa'da Türk vatandaşları ve Suriyeli sığınmacı gençlerin oluşturduğu takımlar futbol maçında karşılaştı.
Türk ve Suriyeliler 'Biz Kardeşiz' maçında buluştu

Türk vatandaşları ile Suriyeli sığınmacılarŞanlıurfa'da "Biz Kardeşiz"sloganıyla düzenlenen maçta karşılaştı. 

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, kentte kendi imkanlarıyla barınan sığınmacılar ile Şanlıurfalı gençlerin katılımıyla GAP Arena Spor Kompleksi'nde halı saha turnuvası düzenledi.

Turnuvanın finalinde "Biz Kardeşiz" sloganıyla sahaya çıkan gençlerin oynadığı maçı, Suriye ekibi 5-2 kazandı.

Karşılaşmayı izleyenler, davul-zurna eşliğinde tezahürat yaparak tuttukları takımlara destek verdi.

Final maçını, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Behçet Atilla, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda sığınmacı izledi.

"Kardeşlik pekiştirildi"

Gerem, maç sonunda yaptığı açıklamada, sığınmacıların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Son dönemde Suriyeli sığınmacılar üzerinden bir iç kargaşa çıkarma girişimlerinin bulunduğuna dikkati çeken Gerem, "Bir huzursuzluk, bir fitne çıkarmak isteyen şer güçlere karşı bir dizi tedbir amaçlı çalışma başlattık. Türk ve Suriyeli tarafları sağduyu ve aklı selimle hareket etmeye davet ediyoruz. Huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat verilmemesi için gayret ediyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmek için bu dostluk maçı düzenlendi. Güzel ve faydalı olan bu organizasyon kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağını göstermesi açısından büyük önem taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolun birleştirici ve bütünleştirici gücünü kullanma amacıyla Türk ve Suriyelilerin katılımıyla turnuva düzenlendiğini belirten Gerem, benzer organizasyonların süreceğini aktardı.

Oyunculara maç sonunda kupa ve çeşitli ödüller verildi.