Turkcell'liler bayramda "cepten" 7 milyon GB'lik data kullandı

Arife ve bayramda toplamda 7 milyon GB data kullanan Turkcell müşterileri, bayram süresince 1,3 milyar dakika konuşurken, 769 milyon SMS gönderdi.
Turkcell'liler bayramda "cepten" 7 milyon GB'lik data kullandı

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre şirket, arife ve Ramazan Bayramını kapsayan 4-7 Temmuz tarihleri arasında şimdiye kadarki en fazla iletişim trafiğini yaşadı.

Uzun bayram tatilinde mobil internetten yoğun olarak faydalanan müşterilerin bu yılki data kullanımı rekor seviyeye ulaşarak 7 milyon GB oldu. En fazla data kullanımın yapıldığı ilk 10 il sırasıyla İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Ankara, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Mersin ve Aydın oldu.

Turkcell müşterileri bayram boyunca sevdikleriyle tam 1,3 milyar dakika konuşurken, 769 milyon da SMS gönderdi.

Ses, SMS ile data kullanımının en fazla olduğu ve iletişimin en fazla yaşandığı il yine İstanbul olurken, en çok konuşan diğer iller sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Kocaeli, Adana ve Balıkesir olarak kaydedildi.

Turkcell'liler bayram süresince sevdikleriyle, Turkcell'in yeni nesil iletişim platformu BiP üzerinden de iletişime geçti. Bayram boyunca BiP üzerinden gönderilen mesaj sayısı 25 milyonu aştı.

Mesajlaşmanın yanı sıra BiP üzerinden sevdiklerini arayarak sesli ve görüntülü görüşme de yapan BiP kullanıcıları, 250 bin arama yaparak toplamda 1 milyon 380 bin dakikalık sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Bayram mesajlarını BiP'ten göndermeyi tercih eden müşteriler kendi data paketlerinden ekstra harcama da yapmamış oldular.

Caps yapma, Yiğit Özgür çıkartmaları ve kaybolan mesaj gibi pek çok özelliğine sahip BiP, şimdiye dek 192 ülkede 8,7 milyonluk indirme sayısına ulaştı.

Turkcell'liler, 4 günlük bayram tatili boyunca yurt dışıyla toplam 5 milyon dakika konuştu. En çok aranan ülke bu sene de gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya oldu. Bayram tatilini yurt dışında geçiren Turkcell'liler ise Türkiye'deki sevdiklerini en çok Yunanistan'dan aradı.