TÜRKEN Vakfı New York'ta öğrenci yurdu açacak

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Ensar Vakfı tarafından 2014'te ABD'de kurulan Türken Vakfı'nın New York'ta Türk öğrenciler için 200 kişilik yurt açacağı açıklandı.
TÜRKEN Vakfı New York'ta öğrenci yurdu açacak

Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Ensar Vakfı tarafından 2014'te ABD'de kurulan Türken Vakfının New York'ta Türk öğrenciler için 200 kişilik yurt açacağını söyledi. 

Dilberoğlu, vakfın Amerika'daki çalışmalarını AA muhabirine değerlendirdi.

Eğitimin çok önem verdikleri bir husus olduğunu ve vakfın eğitim odaklı çalıştığını belirten Dilberoğlu, Türkiye'den ve diğer ülkelerden çok fazla öğrencinin Amerika'ya eğitim için geldiğini, bu öğrencilerin ihtiyaçlarına uzak kalamayacaklarını, buradaki öğrencilerin barınma ve güvenli bir ortamda eğitim faaliyetleri ile ilgili inisiyatif almak istediklerini ve bu nedenle Türkiye'deki TÜRGEV ve Ensar vakıfları olarak 2014'te ABD'de Türken Vakfını kurduklarını söyledi.

Kuruluşundan bugüne çok önemli mesafeler kaydettiklerini ve önemli işlere imza attıklarını belirten Dilberoğlu, "Manhattan'da 200 kişilik bir yurt inşa edilecek." dedi.

Dilberoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"DAEŞ, PKK, DHKP-C gibi terör örgütlerinin birçoğunu çıplak gözle ayırt edebiliyorsunuz, Irak'ta Suriye'de araziye çıktığınızda anlayabiliyorsunuz ancak Fetullahçı terör örgütü, doktor, avukat, siyasetçi, akademisyen, basın mensubu kisvesi altında yetişmiş elemanları ile terör faaliyetlerinde bulunuyor ve bunları ayırt edemiyoruz. İçimize sızmışlar. Biz de yetişmiş elemanın ne kadar önemli olduğunu gösteren bu hadiseyle birlikte yetişmiş eleman noktasında Türkiye'mizin ihtiyaç duyduğu, terörle mücadele kapsamında maddi manevi bütün birikimlerimizi seferber ediyoruz."

Türken Vakfı Başkanı Behram Turan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vakfın çalışmaları ile gurur duyduğunu kendilerine söylediğini aktardı.

Öğrencilere Boston, New York, Chicago ve Washington DC'de hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Turan, buradaki Türk öğrencilere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Manhattan'da yapılacak yurdun temelinin 2017'nin atılacağını ve 21 katlı bir bina olacağını anlatan Turan, burada öğrencilere yönelik sosyal faaliyetler de düzenleceğini söyledi.