Türkeş: Terör olaylarını bitirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz

Başbakan Yardımcısı Türkeş, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Bunlar bizi yıldırmaz, terör olaylarını bitirene kadar biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi.
Türkeş: Terör olaylarını bitirene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Herkesin bilmesi gereken şey şu ki bunlar bizi yıldırmaz. Eğer üst aklı da varsa bu terör gruplarının, bu üst aklın da anlaması lazım. Eğer üst aklı yok da akılsız teröristse onun da anlaması lazım ki bu terör olaylarını bitirene kadar biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi.

Türkeş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyetle Çankaya Köşkü'ndeki makamında bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkeş, ülkenin kanlı terör saldırılarından birisiyle daha karşı karşıya kaldığını söyledi.

Saldırı sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Türkeş, şöyle konuştu:

"Türkiye hem bölgesinin önde lider ülkesi olması hem de bu jeopolitiğin getirdiği sancıları, sıkıntıları yaşıyor. Ama herkesin bilmesi gereken şey şu ki bunlar bizi yıldırmaz. Eğer üst aklı da varsa bu terör gruplarının, bu üst aklın da anlaması lazım. Eğer üst aklı yok da akılsız teröristse onun da anlaması lazım ki bu terör olaylarını bitirene kadar biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

Türkeş, saldırıların çok üzücü ve yürek parçalayıcı olduğunu ifade ederek, bu olayların herhangi bir kararı, siyaseti ya da Türkiye'nin gelişme ve büyüme azmini engelleyemeyeceğini vurguladı.