"Türkeş'in kararı önemlidir"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerine dair açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
"Türkeş'in kararı önemlidir"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerine dair açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirttirken, "Türkeş'in yaptığı önemlidir. Bu bir vatan hizmetidir. Bu ahlaksız bir teklif değil, Anayasal bir teklif. Tuğrul Bey, Devlet adamı vasfına uygun bir şekilde siyasi sorumluluğu üstlenmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, gündem başlıklarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Akdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"Bahçeli'nin koalisyon görüşmelerimize dair söyledikleri gerçeği yansıtmıyor. Bunlar tamamen yalan. Kapıyı tamamen kapattılar ama AK Parti'yi suçladılar toplumdan tepki aldılar diye.

Eğer Türkiye seçime gitmek zorunda kaldıysa bunun en büyük müsebbibi MHP'dir.

Türkeş'in yaptığı önemlidir. Bu bir vatan hizmetidir. Kimsenin Anayasa'dan kaçmaması lazım. Bu ahlaksız bir teklif değil, Anayasal bir teklif. Tuğrul Bey, Devlet adamı vasfına uygun bir şekilde siyasi sorumluluğu üstlenmiştir. Linç kampanyası sorundur.

Terör olayları

Tam anlamıyla bir eylemsizliğin hayata geçmesi önemli. Bir tehdit unsuru olarak gezmesi olmaz, tamamen ülkemizi terk etmesi gerekiyor. Öyle mesafe alınır. Bu HDP için de geçerli. Devlet ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaktır.

HDP'li Bakanlar

Tokmağı elinde tutan Kandil, HDP'yi kullanıyor. Bu durumda olumlu görüşme yaşanmıyor. Bugüne dek tablo olumlu bir şey göstermedi. Temenni ederiz HDP, örgütü kınasın. Şehitlerimiz için ne zaman PKK'yı kınadılar. Ama böyle olmamalı. HDP örgüt vesayeti altında olduğu sürece siyaset üretemez.

Seçim güvenliği

Ben seçim güvenliği konusunda umutluyum. Geçen seçimde milleti defalarca tehdit ettiler. Sandık güvenliğini sağlamak önemli. Tedbirlerin vatandaşın lehine işleyeceği kanaatindeyim."