Türkiye alev alev yanıyor! Birçok ilde tahliyeler başladı

Türkiye genelinde artan sıcaklıklar rekor seviyelere yükselirken birçok şehirde orman yangınları çıktı. İstanbul Beykoz, İzmir Ödemiş ve Kınık, Kütahya ve Afyonkarahisar'da çıkan yangında dönümlerce alan küle döndü. Birçok köyde vatandaşlar tahliye edildi. Yollar kapatıldı. Ekipler, yangınları kontrol altına alabilmek için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye alev alev yanıyor! Birçok ilde tahliyeler başladı

Son dönemde sıcaklıkların rekor seviyede artmış olması orman yangınlarını tetikledi. Ülkenin dört bir yanından çıkan orman yangınları dönümlerce alanı küle çevirdi.

Bugün de ülke çapında sıcak havalar rekor kırarken İstanbul Beykoz, İzmir Ödemiş ve Kınık ve Kütahya ve Afyonkarahisar'da orman yangınları çıktı.

BEYKOZ'DA MÜDAHALE SÜRÜYOR

İstanbul'un Beykoz ilçesinde Anadolu Feneri ile Poyrazköy'de 2 farklı bölgede bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen ve ormana ulaşan yangına müdahale için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale ile Anadolu Feneri’ndeki yangın kontrol altına alındı. Poyrazköy’deki yangına ise müdahale devam ediyor.

Açıklamada, İstanbul İtfaiyesi'nin 20 araç ve 54 personelle, Orman Bölge Müdürlüğü'nün 17 arazöz, 1 helikopter ve 60 personelle, AFAD'ın 2 araç ve 6 personelle, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 10 TOMA ile, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bir bot ile yangına müdahale ettiği vurgulandı.

KÜTAHYA'DA KÖYLER TAHLİYE EDİLDİ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangını çevredeki köylerde paniğin yaşanmasına neden oldu. Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevlerin yaklaştığı çevredeki köylerin tahliye edilmesi için anons yapıldı.

Gelen ihbar sonucu hızlıca müdahale eden ekipler, yangının büyük bir felakete dönüşmesine engel oldu. Yangına, 21 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer ile çevre il ve ilçelerden de bölgeye sevk edilen 11 belediyenin itfaiye aracı, su tankeri ve 5 yer ekibi olmak üzere 220 personelle müdahale sürüyor.

Yangına müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü personellerinden biri dumandan etkilenirken, 2 kişinin kolunda ise yanık oluştu. 3 kişiye bölgede bulunan ambulanslarda sağlık ekiplerince müdahale edildi.

İZMİR'DE İ BÖLGEDE YANGIN

İzmir'in Ödemiş ile Kınık ilçelerinde ormanlık ve makilik alanlarda çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. İzmir’in Kınık ilçesi İbrahimağa Mahallesi‘nde, saat 14.13’te, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınına da müdahale sürüyor.

Yangını görenlerin ihbarıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 uçak, 5 helikopter, 20 arazöz 5 su ikmal aracı ve 3 dozer ile söndürme çalışması başlatıldı.

Ödemiş'te yangının yayılma tehlikesinden dolayı tedbir amaçlı olarak Birgi-Bozdağ kara yolu özel araç geçişine kapatıldı. Kınık'ta ise yangının risk oluşturduğu 3 mahallenin tedbir amaçlı tahliyesine karar verildi.

Küçükkavulcuk Mahallesi'nde öğle saatlerinde zeytinlikte başlayan ardından makilik ve ormanlık alana sıçrayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile belediyelerin itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Havadan da helikopter ve uçakların katıldığı söndürme çalışmalarında rüzgarın etkisiyle ormana yayılan alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yayılma alanı sınırlanan ve tek bölgeye yoğunlaşılan müdahalenin hava kararmadan tamamlanması hedefleniyor.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, yangın bölgesine yakın olan Karatekeli, Balaban ve Çiftlik mahallelerinin tedbir amaçlı tahliye edilmesine başlandığını belirterek, “Umarım ekiplerimizin özverisiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınır” dedi.

AFYONKARAHİSAR'DA 40 DÖNÜMLÜK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Afyonkarahisar’da ise kent merkezindeki Hıdırlık mesire alanının dağlık kısmında yer alan ormanda çıkan yangın 1,5 saat sonra kontrol altına alındı. Arazözler, itfaiye araçları ve çok sayıda personelle müdahale edilen yangında 40 dönüme yakın alan zarar gördü.

Etiketler :