'Türkiye büyük yatırım imkanları sunan bir ülke'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, büyük yatırım imkanları sunan bir ülke. Şu ana kadar hiçbir uluslararası yatırımcı Türkiye'de yaptığı yatırımlardan, girişimlerinden pişman olmadı" dedi.
'Türkiye büyük yatırım imkanları sunan bir ülke'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Türk ve Kuveytli iş adamlarıyla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, ziyaretinin hem ikili ticari ilişkiler hem de bölgesel gelişmeler bağlamında hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, Kuveyt'i Körfez bölgesinde en önemli ticaret ve yatırım ortaklarından biri olarak gördüklerini, geçen yıl 569 milyon dolar olarak gerçekleşen ikili ticaret hacmini 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

Ticari hedeflere ulaşma konusunda iş adamlarına büyük görevler ve sorumluluklar düştüğünü, heyetinde de birçok sektörün Türkiye'deki çatı kuruluşlarının başkanları konumundaki iş adamlarının bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ve Kuveytli iş adamlarının, ilgili bakanlarla sürdürecekleri çalışmalarla geleceğe yönelik önemli adımların atılabileceğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin büyük yatırım imkanları sunan bir ülke olduğunu belireterek sözlerine şöyle devam etti:

"Kuveytli kardeşlerimizin Türkiye'deki doğrudan yatırımlarının toplam miktarı şu an 2 milyar doların altında, bu rakam bizim hedeflediğimiz, arzu ettiğimiz seviyelerin çok çok uzağında. Türkiye, büyük yatırım imkanları sunan bir ülke. Şu ana kadar hiçbir uluslararası yatırımcı Türkiye'de yaptığı yatırımlardan, girişimlerinden pişman olmadı, nedamet duymadı."

"Kuveyt, ekonomik olarak Türkiye'nin körfeze açılan penceresidir"

"Kuveyt, ekonomik olarak Türkiye'nin körfeze açılan penceresidir. Kuveyt Türk Katılım Bankası da başlı başına bir başarı öyküsü olarak aramızdaki ortaklığın sembolüdür" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu bankanın Türkiye'deki şube sayısının 320'ye çıktığını söyledi.

Katılım bankalarının finans sektöründeki payının önümüzdeki dönemde daha da artacağına inandığını dile getiren Erdoğan, "Şu anda Ziraat Bankası katılım bankası kuruyor, Vakıfbank katılım bankası kuruyor ve Halkbank katılım bankasını kuruyor. Bunların da katılım bankalarını kurmalarıyla birlikte Türkiye'de finans sektörü içerisinde katılım bankacılığının payı yüzde 25'e yaklaşık olarak ulaşmış olacak" diye konuştu. 

Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın, Türkiye'den gayrimenkul satın alan Kuveytlilere sağladığı imkanları ve yardımları memnuniyetle takip ettiğini, bu katılım bankasının Türkiye'de yatırım yapmak isteyen Kuveytliler için bir güvence teşkil ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin, Kuveyt hükümetince 'öncelikli yatırım yapılacak ülkeler listesinde' yer alması siz iş adamları için teşvik unsurudur." değerlendirmesinde bulundu. 

"Türkiye'de Kuveyt'in Avrupa'ya ve Orta Asya'ya açılan kapısıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yapılacak yatırımların yeni pazarlara ulaşımı sağlayacağına belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Kuveyt nasıl Türkiye'nin Körfez'e açılan kapısıysa Türkiye'de Kuveyt'in Avrupa'ya ve Orta Asya'ya açılan kapısıdır. Türkiye'de yapacağınız yatırımlar yeni pazarlara ulaşmanızı sağlayacaktır. Savunma sanayinde Türkiye -Kuveyt ortak olarak yatırımlara girebilir. Şu anda savunma sanayinde Türkiye çok ciddi bir atılımın içerisindedir. Sizi bu kapıyı daha çok kullanamaya davet ediyorum."

Erdoğan, konuşmasını Hazreti Muhammed'in "İki birden, üç ikiden, dört de üçten iyidir, ittifak ediniz" hadisi şerifini dile getirerek bitirdi.