“Türkiye büyümeye devam edecek”

Türkiye’nin üçüncü çeyrekteki büyüme rakamlarının sevindirici olduğunu ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, dördüncü çeyrekte de yüzde 7 civarında büyüme beklediklerini söyledi.
“Türkiye büyümeye devam edecek”

Türkiye bu yılın ikinci çeyreğinde yakaladığı yüzde 5,2'lik büyüme performansını üçüncü çeyrekte iki kattan fazla artırarak yüzde 11,1'e taşıdı. Türkiye’nin büyüme rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Biz MÜSİAD olarak Türkiye’de son dönemlerde daha fazla üretimi ön palana alacak şekilde açıklamalarımız var. Daha önceki rakamlara baktığımız zaman iç piyasada bir durağanlık görmüştük. 15 Temmuz sonrası yaşadığımız süreç sonrası bir toparlanmamız oldu ve ülkemiz hızlı bir şekilde rayına oturdu. Bu süreçte biz özellikle tarımda biraz daha fazla büyümemiz gerektiğini ve Türkiye’nin yüzde 10’un üzerinde büyüme rakamlarına ulaşabileceğini öngörmüştük.  Türkiye’yi dışarıdan ciddi bir kaos içerisine sokmaya çalışıyorlar. Son dönemlerdeki Türkiye üzerine yapılan baskıların sebebi de bu büyüme rakamlarını beklemelerinden kaynaklanıyor. Derecelendirme şirketleri de Türkiye’nin büyüme rakamlarında revize yapmışlardı.  Sanayi de özellikle makine teçhizatta yüzde 34’lük büyüme bizi çok memnun etti. Lokomotif olan İnşaat sektöründeki yüzde 30 büyüme yine aynı şekilde memnun etti” diye konuştu.

“ÜRETİMİ DAHA DA ARTIRMALIYIZ”

Dördüncü çeyrekte de yüzde 7 civarında büyüme beklediklerini ifade eden Kaan, “İhracatta da ciddi bir büyüme rakamı yakaladık. Bununda etkisi olacağını düşünüyoruz. İthalattan daha fazla büyüdük. O yüzden de dördüncü çeyrekte de yüzde 7 civarında olacağını düşünüyorum.  2018 yılında 1 milyon istihdamın büyümeye etki edeceğini düşünüyorum. Bu da 2018 için rakamların iyi olacağını gösteriyor. Enflasyonu Türkiye’nin gündeminde çıkarmak için üretimin artırılması gerekiyor. Üretimi artırdığımız sürece ihracatı da artıracağız ve enflasyon düşecek” şeklinde konuştu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER