Türkiye, Cibuti'de okul açacak

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Cibuti'de bir okulun temelinin atılacağını ve gelecek yıl eylül ayından itibaren tahsis edilecek bir yerde eğitime başlanacağını bildirdi.
Türkiye, Cibuti'de okul açacak

Milli Eğitim Bakanlığında, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Cibutili mevkidaşı Mustafa Muhammed Mahmud'un katılımıyla iki ülke arasında mesleki ve teknik eğitim alanında iş birliği anlaşması imzalandı.

İmza töreninde konuşan Yılmaz, en zor dönemlerinde iki ülkenin de birbirinin yanında yer aldığını ifade etti. 

Gelecek yıl eylül ayından itibaren eğitime başlanacak

İki ülke arasında geliştirilecek konular arasında eğitimin de bulunduğunun altını çizen Yılmaz, "Sayın Bakan, Türkiye Maarif Vakfının da Cibuti'de okulların açılmasının iyi olacağını, 30 bin metrekarelik bir yerin halihazırda tahsis edildiğini, dolayısıyla gelecek eylül ayından itibaren okul açarak eğitim faaliyetine geçilirse bu anlamda somut adım atılmış olacağını ifade etti." bilgisini paylaştı.

Yılmaz, Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı ile bir mutabakat zaptı hazırlanacağını ve bunun bir ay içinde imzalanır hale getirileceğini belirtti. Mutabakat zaptının imzalanmasının ardından Cibuti'de okulun temelinin atılacağını kaydeden Yılmaz, gelecek yıl eylül ayından itibaren de tahsis edilecek bir yerde eğitime başlanacağını ifade etti.

İki ülke arasında imzalanan mesleki ve teknik eğitim alanında iş birliği anlaşmasına ilişkin de bilgi veren Yılmaz, anlaşmanın eğiticilerin eğitimi, öğrencilerin staj ve eğitimleri ile öğrenci ve materyal değişimini içerdiğini anlattı.

Türkiye'nin Cibutili öğrencilere verdiği bursu artıracaklarını kaydeden Yılmaz, TİKA'nın da somut projeleri destekleyeceğini söyledi.

Anlaşma ile somut adımlar atılacak

Cibuti Eğitim Bakanı Mustafa Muhammed Mahmud ise iki ülkenin eskiye dayanan sıkı bağları olduğunu belirtti. Cibuti Cumhurbaşkanı'nın selamlarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına iletmek istediğini dile getiren Mahmud, iki ülke arasında eğitim alanında imzalanan anlaşmanın ardından bu alanda somut adımların atılacağını kaydetti.