"Türkiye Cumhuriyeti hukuku, adaleti işliyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı:- "Bu karar bize gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti hukuku, adaleti işliyor ve adalet önünde darbeciler tek tek hesap veriyorlar"- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Serdar:- "Bu dava Türk milletinin da
"Türkiye Cumhuriyeti hukuku, adaleti işliyor"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada, 18 sanığın tamamının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin, "Bu karar bize gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti hukuku, adaleti işliyor ve adalet önünde darbeciler tek tek hesap veriyorlar." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak, darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada kararların açıklanmasının ardından duruşmayı takip eden bazı milletvekilleri, gazetecilere açıklamada bulundu.

Adliye binası önünde konuşan Kavakcı, Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davada 18 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini belirterek, bu sonucun adalet açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, milletin hayat hakkını sürdürebilmesi için 251 vatandaşın gözünü kırpmadan şehit olduğunu ifade eden Kavakçı, "O kahramanlarımızdan biri de Ömer Halisdemir şehidimizdi. Darbeci Semih Terzi'yi öldürmek suretiyle Özel Kuvvetler Komutanlığının ele geçirilmesine engel oldu. Darbe girişiminin başarısız olmasında çok büyük bir katkısı var." diye konuştu.

Kavakcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu karar bize gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyetinde o hain darbe girişiminden sonra çok zor anlar yaşamış olmamıza rağmen milletimizin kahramanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti, 251 şehidimizin hayat haklarından vazgeçmesi, 2 bin 194 gazimizin cesaretiyle ve milyonlarca isimsiz kahramanımızın sayesinde bertaraf edilen darbe girişiminden sonra Türkiye Cumhuriyeti hukuku, adaleti işliyor ve adalet önünde darbeciler tek tek hesap veriyorlar."

- "Davanın simgesel bir değeri var"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar ise şehit Ömer Halisdemir'den dolayı davanın simgesel bir değeri de olduğunu söyledi.

Bu davaların sonucunun kamu vicdanını rahatlatacağını ifade eden Serdar, şunları söyledi:

"Bu dava, Türk milletinin darbelerle hesaplaşacağı bir manifestoya dönüşecek. Dolayısıyla kamu vicdanı, siyasal tarihimiz açısından önemli. Ayrıca bu davalarda dünyada örneği ilk defa ortaya çıkan atipik bir terör örgütünün tanımlaması da ortaya çıkacak. Belki dünyada terörle mücadele edecek argümanlara da bu davanın karar ayrıntılarında sahip olacağız. Türk toplumu kendisini bu hain kalkışmada gösterdi, cesaretini, gayretini gösterdi ve emanetini teslim etmedi. Bugün Türk yargısı da kamu vicdanını rahatlatacak kararlarla ceza kanununda öngörülen en ağır cezayla anayasayı ihlal suçundan cezasını takdir etmiş oldu."

Kaynak: