Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Afrika’ya Kur'an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu’da bin Kur'an-ı Kerim dağıttı.
Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Afrika’ya Kur'an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu’da bin Kur'an-ı Kerimdağıttı.

TDV'den alınan bilgiye göre, "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında İslami Eğitim Araştırmaları Öğrenci Merkezi’nde (CERF) gerçekleştirilen dağıtım törenine Türkiye'nin Vagadugu Büyükelçisi Korkut Tufan da katıldı.

Tufan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve Burkina Faso arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri geliştirmek için Türkiye'den gelen sivil toplum kuruluşlarının özellikle ramazan ayında çeşitli hayır faaliyetlerinde bulunduğunu belirterek, bu çalışmalar kapsamında Türkiye’den gönderilen bin Kur'an-ı Kerim'in öğrencilere dağıtıldığını ifade etti.

"Sıkıntıyı bir nebze olsun aşmış olacaklar"

Tufan, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez’in size selamlarını getirdim. Dağıtılan Kur'an-ı Kerimler İslam’ın daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır. Özellikle Fransızca meali olması sebebiyle insanlar rahatlıkla okuyup anlayabilecek ve yaşantılarını buna göre düzenleyebilecekler. O nedenle dağıtım törenini önemsiyoruz." diye konuştu.

TDV Batı Afrika Sorumlusu Vugar Akifoğlu, Afrika’da özellikle son yıllarda çok sayıda insanın, İslamiyeti tercih ettiğini ve kaynak bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydederek, dağıtılan Kur'an-ı Kerimlerle bu sıkıntıyı bir nebze olsun aşmış olacaklarını ifade etti.