Türkiye dünyanın önemli merkezlerinden olacak!

BİOSB ve BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye'de biyoteknoloji çalışmalarında etkin yapıların Biyoteknoloji Vadisi ile sinerji içerisinde olacağını açıkladı.
Türkiye dünyanın önemli merkezlerinden olacak!

BİOSB ve BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye'de biyoteknoloji çalışmalarında etkin yapıların Biyoteknoloji Vadisi ile sinerji içerisinde olacağını açıkladı. Son dönemde gezdiği TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü'nün de bu yapılar arasında olduğunu belirten Dr. Varlıbaş, Türkiye'nin aşı ve ilaç geliştirme alanlarında dünyanın önemli merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Türkiye dünyanın önemli merkezlerinden olacak!

Araştırmacıların Biyoteknoloji Vadisi'nde ve sinerji içerisindeki yapılarda bir araya gelerek teknolojik laboratuvarlarda yer alacağını, yenilikçi çözümler üreteceğini, oluşacak yeni kuluçka merkezlerinde bilim dünyasına yeni adım atanların yetişerek çok önemli noktalara geleceğini aktardı. Dr. Varlıbaş, "Böylece biyoteknoloji ekosistemimiz büyümesini sürdürecek. Aşı ve ilaç geliştirme alanlarında Türkiye, Biyoteknoloji Vadisi'yle gelişecek ekosistemimiz ile dünyanın önemli merkezlerinden biri olacaktır" dedi.

"İNOVATİF ÜRÜNLER ÜRETMEK İSTEYEN ARAŞTIRMACILAR FAYDALANABİLİR"

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da kampüsle ilgili bilgi vererek "TÜBİTAK Aşı ve İlaç Geliştirme Kampüsü; Medikal Biyoteknoloji Mükemmeliyet Merkezi, Ulusal Biyoteknolojik ve Kimyasal Test Merkezi, Hayvan Araştırma Merkezi'nden oluşuyor. İnovatif ürünler üretmek isteyen araştırmacıların faydalanabileceği merkezlerden biri. Bu merkeze sadece TÜBİTAK bünyesindeki araştırmacılarımızın değil, Türkiye'deki tüm araştırmacı ve firmaların ulaşabiliyor olması önemli bir nüans. Temel araştırma düzeyindeki çalışmaların üretim aşamasına geçmesine yönelik olarak sektöre katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler :