Türkiye en iyi 3. olarak nasıl tur atlar?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda mücadele eden Türkiye ilk iki maçını kaybederek gruptan çıkma şansını zora soktu. Peki Türkiye nasıl tur atlar? İşte cevabı...
Türkiye en iyi 3. olarak nasıl tur atlar?

Türkiye'nin en iyi üçüncü olarak tur atlaması için öncelikle Çek cumhuriyetini yenip diğer grupların sonuçlarına bakması gerekiyor.

A grubunda Arnavutluk'un 3 puana ulaşması sonucu bizim de Arnavutluk'u averajla geçme ihtimalimizi ortaya çıkardı. Çek Cumhuriyeti'ne karşı 2 farkla kazandığımız takdirde Arnavutluk'u geçmiş olacağız. 

B grubunda oynanacak  maçlarda Türkiye'yi ilgilendiren maç İngiltere Slovakya maçı bu maçta İngiltere Slovakya'yı iki ve üstü skorla yenmesi bizim işimize yarayacak bir sonuç olacak.

C grubundaki maçta Almanya'nın Kuzey İrlanda'yı 3-0 ve daha üstü skorlarla yenmesi Türkiye'nin isteyeceği bir sonuç. Diğer hiç bir sonuç işimize yaramayacak.

En iyi üçüncülük için Türkiye'nin en umutlu olduğu grup E grubu. Çünkü bu grupta Belçika İsveç ve İtalya İrlanda maçları var.
Bu maçlarda Belçika İsveç ile berabere kalıp yada yenmesi, İtalya'nın da İrlanda'yla berabere kalıp yada yenmesi Türkiye için büyük avantaj olacak.
Çünkü İrlanda'nın da İsveç'in de sadece bir puanı var eğer iki takımda galip gelemezse en iyi üçüncü bu gruptan çıkamayacak.

F grubu turnuvanın en karışık grubu.
Hangi takımın birinci olacağı ve hangi takımın üçüncü olacağı belli olmayan grup F grubu.
Bu grupta Portekiz Macaristan maçı ve İzlanda Avusturya maçları var öncelikle İzlanda Avusturya maçının kesinlikle berabere bitmemesi gerekiyor. Bunun yanında diğer maçta da Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi şart.
Macaristan Portekiz'i yener Avusturya'da İzlanda'yı yenerse Türkiye'nin şansı artar. Ancak F grubundan büyük ihtimal en iyi üçüncülerden biri çıkacak gibi görünüyor.

Özetleyecek olursak, bu akşam oynanacak  Romanya-Arnavutluk maçının berabere bitmesi yada Arnavutluk'un tek farkla kazanması, Pazartesi İngiltere'nin Slovakya'yı ve Salı günü Almanya'nın  Kuzey İrlandayı farklı yenmesi gerekiyor. Salı günkü bizim maçta Çek Cumhuriyeti'ni yenmiş isek, Belçika ve İtalya'nın  favori oldukları maçlarda İrlanda ve İsveç'e yenilmemelerini bekleyeceğiz. Eğer bu da  gerçekleşmezse F grubundaki en zor olasılığı beklemek zorundayız.

6 grupta en iyi üçüncü olarak 4 takım üst tura yükselecek.
Yukarıdaki ihtimallerden sadece ikisinin gerçekleşmesi Türkiye ye yeterli olacak.

İşte en iyi üçüncüyü belirleyecek kurallar;

1. En yüksek puan

2. En iyi gol averajı

3. Atılan gol sayısı

4. Turnuvadaki fair-play karnesi

5. Eğer bu dört kriter uygulandığında da eşitlik bozulmuyorsa, takımların UEFA ülkeler sıralamasındaki konumlarına bakılacak.

Kaynak:YENİ HABER