Türkiye eşsiz bir fırsat

15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi.
Türkiye eşsiz bir fırsat

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın açılış törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD 3’üncü Dönem Başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Ömer Bolat birlikte yaptı. MÜSİAD Fuarı’nın yakaladığı yüksek ivmeye dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin rekorlarla süslediği ekonomik tablosunu rakamlarla ortaya koydu. Erdoğan, hedeflere ulaşma noktasında kararlı olduklarına dikkati çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Ekonominin tüm unsurlarının bu hedefleri yakalamak için büyük bir heyecan içinde olduğunu özellikle belirtmek isterim. Sağlam finansal yapısıyla, disiplinli mali yapısıyla, siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamıyla Türkiye, yatırım yapmak, ticaret yapmak, işbirliği yapmak için eşsiz bir ülkedir, eşsiz bir fırsattır.”

TÜRK EKONOMİSİ UMUT VAAD EDİYOR

MÜSİAD Fuarı’nın ve IBF Forumu’nun, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, kısa adıyla İSEDAK 30. toplantısıyla eş zamanlı yapıldığının altını çizen Erdoğan, “İnanıyorum ki bu durum, MÜSİAD Fuarı’nın önemini ve etkinliğini daha da artıracaktır” dedi. Ankara’daki esnaf ve sanatkar şurasına katıldığını ve ardından MÜSİAD Fuarı’na geldiğini belirten Erdoğan, “İstanbul’daki bu muhteşem organizasyon aslında Türkiye ekonomisinin ne kadar canlı olduğunu, ne kadar ümit vadettiğini hepimize bir kez daha göstermiş oldu” ifadelerini kullandı. 
 

 

Erdoğan TÜMOSAN’da

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Stantları gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMOSAN’ı da ziyaret etti. TÜMOSAN’ın direksiyonuna geçen Erdoğan, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’tan da bilgi aldı. 


 

‘STRATEJİK PROJELERİ BİZZAT BAŞLATTIM’

MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda özel sektörün ürettiği radar sisteminin, insansız hava araçlarının, milli piyade tüfeğinin, roket sistemlerinin, iletişim ve bilişim projelerinin ilk kez sergileneceğini büyük memnuniyetle öğrendiğini dile getiren Erdoğan, “Bu projelerin bir kısmını başbakanlık yaptığım esnada bizzat başlatmıştım. Devam eden projeleri de her aşamada teşvik etmiştim. Türkiye ekonomisi çok ciddi bir değişim sürecinden geçti, geçmeye de devam ediyor. Küresel krizlere aldırmadan, bölgemizdeki ve dünyadaki krizlere takılmadan hatta içeriden ve dışarıdan yapılan taarruzlara da boyun eğmeden Türkiye ekonomisi, istikrarla büyümesini sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

TÜMOSAN'a özel ilgi

15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Stantları gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMOSAN’ı da ziyaret etti. TÜMOSAN’ın direksiyonuna geçen Erdoğan, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’tan da bilgi aldı.