Türkiye EURO 2016'ya hazır

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Slovenya ile oynadığı maçı Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 kazandı.
Türkiye EURO 2016'ya hazır

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri öncesiSlovenya ile oynadığı hazırlık maçını 1-0 kazandı.

Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan milliler, özellikle kanatlardan geliştirilen ataklarla rakip kalede tehlikeler oluştururken, bir duran top organizasyonunda henüz 5. dakikada Burak Yılmaz'la öne geçmeyi başardı. Golden sonra Slovenya atakları artarken, savunmada başarılı bir performans ortaya koyan milli takım, ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamayı bildi.

Slovenya, maçın başında tutuk görünmesine karşın geriye düşmesinin ardından oyunu Türkiye yarı sahasına taşıdı. Kanatlardan zaman zaman hızlı gelen ev sahibi ekip, milli takımın başarılı savunmasını geçemezken, yakaladığı fırsatlarda ise son vuruşlarda etkili olamayarak soyunma odasına yenik durumda girdi.

Volkan Babacan'dan önemli kurtarışlar

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha fazla Slovenya atağı gören milli takım, savunmada zaman zaman zor anlar yaşadı. Millilerde Volkan Şen, kaleciyle karşı karşıya önemli gol fırsatını kullanamazken, ev sahibi ekibin ataklarında ise Volkan Babacan önemli kurtarışlar yaparak skorun değişmesine izin vermedi. A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi son hazırlık maçını 1-0 kazanmayı başardı.

İkinci yarı yaptığı oyuncu değişiklikleri sonrası daha agresif bir takım yapısına bürünen Slovenya, özellikle Novakovic'in etkili oyunuyla milli takımı zorladı. Kanatlardan hızlı ataklar geliştiren ev sahibi ekipte oyuncular, yakalanan fırsatlarda Volkan Babacan'ı geçemedi.