'Türkiye hala bir fırsatlar ülkesi'

Bakan Elvan Katarlı iş adamlarına hitap etti. Elvan, "Türkiye hala bir fırsatlar ülkesidir, halen yatırımlar için dünyanın yatırımlar için en önemli cazibe merkezlerinden birisidir." dedi.
'Türkiye hala bir fırsatlar ülkesi'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Katarlı iş adamlarını Türkiye'de yatırım yapmaya davet ederek, "Türkiye hala bir fırsatlar ülkesidir, halen yatırımlar için dünyanın yatırımlar için en önemli cazibe merkezlerinden birisidir." dedi.

Elvan, Katar'daki temasları kapsamında yerel iş adamları ile bir araya geldi.

Son yıllarda iki ülke arasında ticaret hacminin hızla arttığını ifade eden Elvan, iki ülkede karşılıklı yatırımlar konusunda çok önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Küresel krizin etkilerinin hala sürdüğüne dikkati çeken Elvan, bu dönemde hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerin büyüme performanslarında ciddi düşüşler yaşandığını hatırlattı.

Türkiye’nin bu yıl yüzde 4 civarında büyüme göstermesinin beklendiğini anlatan Elvan, "Türkiye ekonomisi son derece sağlam bir altyapı üzerine oturtulmuştur. Darbe girişimi eğer Türkiye dışında bir başka ülkede olsaydı o ülkenin ekonomisi ister gelişmiş ülke olsun ister gelişmekte olan ülke olsun allak bullak olurdu ama Türkiye'de darbe girişimi sonrası ertesi sabah vatandaşlarımız normal yaşantısına devam ettiler." diye konuştu.

"Türkiye hala fırsatlar ülkesi"

Türkiye'nin riskinin 15 Temmuz öncesinden daha az olduğunu vurgulayan Elvan, "Özellikle Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yapmış olduğumuz düzenlemelerle bunların kökünün kazınması Türkiye'nin önünü daha da açacaktır." ifadesini kullandı.

Olağanüstü hal kararının Türk insanına ve iş adamlarına yönelik olmadığına işaret eden Elvan, OHAL'in FETÖ'nün kökünün kazınmasına ve yok edilmesine yönelik ilan edildiğini kaydetti.

Türkiye’de üretimin, ihracatın ve yatırımların devam ettiğini anlatan Elvan, Katarlı yatırımcıları da Türkiye'de görmek istediklerini söyledi.

Türkiye'ye yönelik değişik şekillerde algı operasyonu yapılmak istendiğini belirten Elvan, bu konuda herkesin uyanık olması gerektiğinin altını çizdi.

Darbe girişiminin ardından Türkiye'den herhangi bir yabancı firmanın ayrılmadığını dile getiren Elvan, "Türkiye hala bir fırsatlar ülkesidir, halen yatırımlar için dünyanın yatırımlar için en önemli cazibe merkezlerinden birisidir." diye konuştu.