Türkiye ile Bahreyn Krallığı arasında imzalanan anlaşmalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife huzurunda, Türkiye ile Bahreyn Krallığı arasında 5 alanda anlaşma ve iş birliği protokolleri imzalandı
Türkiye ile Bahreyn Krallığı arasında imzalanan anlaşmalar

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife huzurunda, iki ülke arasında 5 alanda anlaşma ve iş birliği protokolleri imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladığı Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el Halife baş başa görüştü. İki lider ardından, heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Heyetler arası görüşmelerde Türkiye ile Bahreyn Krallığı arasında 5 alanda anlaşma ve iş birliği protokolleri imzalandı.

Buna göre, iki ülke arasında "Gençlik ve Spor Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı" Türkiye adına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Bahreyn adına Kralın Hayır ve Gençlik İşlerinden Sorumlu Şahsi Temsilcisi, Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Şeyh Nasser Bin Hamad El Halife, tarafından imzalandı.

İki ülke arasında "Hukuki, Ticari ve Adli Konularda Yardımlaşma Anlaşması"na Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid Bin Ahmed bin Mohammed El Halife imza attı.

Türkiye Hükümeti ile Bahreyn Hükümeti arasında 28 Ekim 1998 tarihinde imzalanmış Hava Ulaştırma Anlaşmasını tadil etmek üzere, Bahreyn Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti arasında protokole, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid Bin Ahmed bin Mohammed El Halife tarafından imza altına alındı.

İki ülke hükümetleri arasında Kültürel İş Birliği Uygulama Programı ise Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid Bin Ahmed bin Mohammed El Halife tarafından imzalandı.

Yunus Emre Enstitüsü ile Bahreyn Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü ise Yunus Emre Enstitüsü Başkan Vekili Prof. Dr. Şeref Ateş ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Khalid Bin Ahmed bin Mohammed El Halife tarafından imza edildi.

Kaynak: