Türkiye ile ümmetin barış ve huzuru için dua ediyorlar

Ramazanın son 10 gününde gizli olduğu ifade edilen Kadir gecesinin sevabına erişmek için gece-gündüz bir camiye kapanıp günlerini ibadetle geçiren vatandaşlar, Türkiye ve ümmetin barış ve huzuru için dua ediyor.
Türkiye ile ümmetin barış ve huzuru için dua ediyorlar

Ramazanın son 10 günü nedeniyle tarihi Şehzadebaşı Camisi'nin çok farklı bölgelerden gelen konukları var. Bunlar tarihi caminin serin ortamına kendine yeni mekan seçen gönüllü 50 kişi. Gece-gündüz burada camide kalıyor tüm ihtiyaçlarını burada giderirken sürekli ibadet ediyor.

Şehzadebaşı Camisi'nde Bitlis, Konya, Çanakkale, Giresun, Erzincan, Diyarbakır ile Türkiye'nin birçok noktasında hatta Suriye ve Mısır'dan dahi gelip İstanbul'da yaşama mücadelesi veren kişiler bile bulunuyor.

Bu kişilerin Şehzadebaşı Camisi'ni tercih etmelerinin sebebi ise ramazanın son 10 gününde saklı ve bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen kadir gecesinin sevabına erişmek. Tabii bu camilerde gece-gündüz kalabilmeleri de izne bağlı. İstanbul Müftülüğü, bu sebeple şehir genelinde itikaf yapılabilmesi için 320 cami için izin verdi.

İtikaf, (bir kişinin kendini çevresinde soyutlayarak ramazanın son on gününü gece gündüz ibadetle geçirmesi) için izin verilen camilerden biri de Şehzadebaşı Camii. Tarihi cami, bu günlerde hem ibadet, hem sohbet hem de adeta otel olarak görev yapıyor. İtikafa girenlerin, yaşadıklarından çok memnun ve mutlu oldukları görülüyor.

Zira Kadir gecesinin sevabına erişmek için gece-gündüz bir camiye kapanıp günlerini ibadetle geçiren vatandaşlar, Türkiye ve Ümmet-i Muhammed için günlerini dua ve ibadetle geçiriyorlar. İstanbul Müftülüğü’nün izin verdiği kent genelindeki 320 camiyi mesken edinenler, itikafla büyük bir duygu yoğunluğu yaşıyor. Tarihi Şehzadebaşı Camisi’ni tercih eden ve yaşları 20 ile 70 arasında değişen 50 kişi, tüm vakitlerini memlekete huzur ve barışın hakim olması, ümmetin kurtuluşu için dua ederek geçirdiklerini söylüyor.