Türkiye-İran 50. Alt Güvenlik Komite Toplantısı

HAKKARİ (AA) - Türkiye-İran arasındaki 50. Alt Güvenlik Komite Toplantısı, Hakkari'de yapıldı. Hakkari Valisi İdris Akbıyık başkanlığındaki Türk...
Türkiye-İran 50. Alt Güvenlik Komite Toplantısı

HAKKARİ (AA) - Türkiye-İran arasındaki 50. Alt Güvenlik Komite Toplantısı, Hakkari'de yapıldı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık başkanlığındaki Türk heyeti ile Urumiye Valisi Alireza Molla Mohammadizade başkanlığındaki İran heyeti arasındaki toplantı, valilik salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde gazetecilere açıklama yapan Akbıyık, iki ülke arasındaki ticari, kültürel ve sınır ilişkilerinde daha çok iş birliği yapmak ve var olan sorunları gidermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Akbıyık, Urumiye ile ilişkilerinin iyi düzeyde olduğunu, bundan sonra da böyle devam edeceğine inandığını vurguladı.

Mohammadizade ise Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "50. Alt Güvenlik Komite Toplantısını yapmak için burada bulunuyoruz. Bu toplantıda alınan kararların, iki ülkenin dostluk ve kardeşliğini artırmasını arzu ediyorum." diye konuştu.

İki ülkenin sınır güvenliği, sınırda yapılan ticaretle ilgili sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin görüşüleceği toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantıya, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzer, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, İl Göç İdaresi Müdürü Cihat Yıldırımçakar ile İran heyeti katıldı.

Kaynak: