Türkiye istikrarın merkezi oldu

BC Partners Yönetici Ortağı Nikos Stathopoulos, Türkiye'nin büyüme ve istikrarına hep güvendiklerini belirterek, "Türkiye vergi ve kanunlar açısından her zaman istikrarlı oldu. Hiç sürprizle karşılaşmadık" dedi.
Türkiye istikrarın merkezi oldu

ABD'nin New York şehrinde düzenlenen "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör" isimli forum dizisinin ikinci etkinliğinde konuşan Stathopoulos, yabancı yatırımcılar olarak gidecekleri ülkelerde bazı koşulları aradıklarını söyledi.

Türkiye'nin demografik yapısı, enflasyon ve faizlerin düşmesi, büyüme konularındaki performansına ve istikrarına bakarak 2008 yılında Migros'a yatırım yaptıklarını dile getiren Stathopoulos, "Türkiye makro ve mikro açıdan bulunulması çok cazip bir ülke" dedi.

Migros'a yaptıkları yatırımdan memnun olduklarını ve bu dönemde market sayısını ve çalışan sayısını büyük ölçüde artırdıklarını ifade eden Stathopoulos, Türkiye'nin genç nüfusu ve tüketim alışkanlıklarının gelenekselden moderne ilerlemesinin önemine dikkati çekti.

Yabancı yatırımcının ülkeye çekilebilmesi için büyüme, milli hasılanın artması, siyasetin ve kurun istikrarlı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Stathopoulos, "İnsanlar rahat olduklarında, şeffaflık, iyi yönetim ve yüksek standartlar olduğunda yabancı hisselere yönelirler. 6 senedir bizim gördüğümüz bu" dedi.

"Türkiye istikrarlı"

Stathopoulos, Borsa İstanbul'da büyüme potansiyeli gördüklerini, bunun için uzun vadeli ve sabırlı yatırımcıların çekilmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Türkiye vergi ve kanunlar açısından her zaman istikrarlı oldu. Hiç sürprizle karşılaşmadık. Öyle bir ülkede yatırım yapmak isterim ki, sabahleyin kalktığımda muazzam değişiklikler görmeyeyim. Mesela vergi konusunda yahut düzenlemeler konusunda. Eğer bir problem olursa Türkiye'de mahkemeye gidince benim sorunumu objektif olarak dinleyeceklerinden eminim. Dolayısıyla istikrar, büyüme, kanunlar gibi konuları göz önüne aldığınızda çok daha fazla insan Borsa İstanbul'a yatırım yapmak isteyecektir."