Türkiye Kızılay Derneği Konya Şubesi’nde Hüseyin Üzülmez dönemi

Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube Başkanlığı 2019 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube Başkanlığı görevini Hüseyin Üzülmez devraldı.
Türkiye Kızılay Derneği Konya Şubesi’nde Hüseyin Üzülmez dönemi

Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube Başkanı Kemal Gödeneli, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.  Divan Başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yaptığı Olağan Genel Kurul’da Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube Başkanlığı’na eski AK Parti Konya Milletvekili ve eski Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez seçildi.  Kızılay hareketinin köklü bir hareket olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “150 yıllık geçmişi olan bir oluşumun 107 yaşındaki Konya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu’nu yapıyoruz. Bizler merhametin yeşerdiği ve saçıldığı topraklarda yaşıyoruz. Kızılay, milletimizi millet yapan doğruları içinde barındıran bir yapıdır. Biz çayın içinde eriyen şeker misali din, dil, ırk, renk ayırmadan el uzattık ve uzatmaya da devam edeceğiz. Geçen sene 40’tan fazla ülkede 10 milyonlarca insana el uzattık. Önceliğimiz kendi yoksulumuz olması kaydı ile gönül coğrafyamızdaki bütün insanlara elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Amacımız insanların acılarını dertlerini dindirmek. Kula kulluk etmelerini engellemek. Bütün çalışmalarımız bağımsız, gönüllü ve karşılık beklemeden devletimize destek niteliğinde” şeklinde konuştu.

elimizi-uzatmaya-devam-edecegiz-2-kerem-kinik.jpg

“İSRAFI ÖNLEMEK ZORUNDAYIZ”

Toplumun bilinçlendirmesi gerektiğini aktaran Kınık, “Olağanüstü durumlarda nasıl ayakta durmalarını anlatmamız gerekiyor. Tasarrufu, paylaşmayı ve infakı öğretmemiz gerekiyor. Ekmeğin kutsal olduğunu öğretmemiz gerekiyor. Bugün utanarak ifade etmek durumundayım ki bu topraklarda insanımız alın teri döküyor, toprağı işliyor ve buğday ekiyor. Devlet bunun için teşvik veriyor. Sıcakta hasat ediliyor, değirmenler öğütüyor ve un yapıyor. Sabah 3-4'te kalkan fırıncı kardeşimiz bundan ekmek yapıyor. Başka işlerde çalışıp para kazanan insanımız da o ekmeği para vererek alıyor. Her yıl 500 bin ton ekmeği çöpe atıyoruz. Bu 80 tane devlet hastanesi yapar. Bu israfı önlemek zorundayız. İhtiyacımız kadar almak fazlasını olmayanla paylaşmak durumundayız” diye konuştu.

elimizi-uzatmaya-devam-edecegiz-1.jpg

“YENİ UFUKLAR AÇACAK”

Kızılay’ın her geçen gün önemini artıran bir yapı olduğunu ifade eden yeni Başkan Üzülmez ise, “Bugün burada 150 yıldır yurtiçi ve yurtdışında her sıkıntı dönemde hatırladığımız Kızılay’ın Olağan Genel Kurulu’nu yapıyoruz. Bu toplantılar yeni hizmetlerle yeni ufuklar açacak. Bütün üyelerimizin Türkiye Kızılay’a sahip çıkmak, bayrağı daha üst seviyelere taşımak için katkı sağlayacağından şüphem yok. Bundan sonraki çalışmalarımıza da Konyalının sahip çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.  55 yıl boyunca Türkiye Kızılay Derneği Konya Şube Başkanlığı görevini yerine getiren Kemal Gödeneli ise, göreve gelen Hüseyin Üzülmez’e başarılar diledi. Şube Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri listesinde Harun Kızılay, Rıfat Yüzbaşıgil, İsmail Hakkı Kolat, Mehmet Gürbilek, Selçuk Aydınalp, Durmuş Yener Özel, Hasan Yıldırım, Bekir Şahin, Talat Gök ve Mustafa Sabri Bağcı Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldı. Şube Denetçisi Asıl Üyesi ise Fatih Mehmet Yavuz olurken Genel Merkez Genel Kurul Asıl Üyelerinde Harun Kızılay, Şükrü Doğan, Mehmet Ali Arlı, Ali Kaya, Yüksel Koyuncuoğlu ve Mehmet İlhan Özata Asıl Delege oldu. 

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ