Türkiye-Kosova Dostluk Parkı hizmete açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'nın başkenti Priştine'deki Türkiye-Kosova Dostluk Parkı'nın onarımı tamamlanarak hizmete sunuldu.
Türkiye-Kosova Dostluk Parkı hizmete açıldı

Priştine halkının hizmetindeki dört park alanından biri olan ve sürekli ziyaret edilen şehir parkı, TİKA tarafından onarıldı. Onarım çalışmaları kapsamındaki parkın oyun alanlarının yenilenmesi ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı. Yenilenen oyun alanına da "Türkiye-Kosova Dostluk Parkı" ismi verilerek çocukların hizmetine sunuldu.

Parkın açılış törenine Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti ile ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan Kılıç, "En başta çocuklarımıza, gençlerimize olmak üzere buradaki tüm Kosovalı dostlarımıza armağan olarak bırakacağımız bu güzel parkın, iki ülke ve halkları arasındaki sarsılmaz dostluğu çok daha pekiştireceğine ve bizim ebedi dostluğumuz için kalıcı bir sembol olacağına inanıyoruz. Bizler Türkiye olarak dün ve bugün olduğu gibi gelecekte de siz Kosovalı dostlarımızın her alanda yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Priştine Belediye Başkanı Shpend Ahmeti ise "Priştine'de gerçekleştirilen bu proje ile ilk defa engelli çocuklara da oyun imkanı sağlanması bizler açısından çok önemli. Ayrıca TİKA ile Priştine'de gerçekleştirmekte olduğumuz birkaç proje daha var ve buradan Priştine halkı adına TİKA'ya ve Türkiye Hükümetine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Priştine Belediyesi ile TİKA arasında bu yıl gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında şehirdeki sosyal altyapıların iyileştirilmesine öncelik verilerek Priştine şehir parkında çocuklara yönelik şartların iyileştirilmesi amacıyla çalışmalar başlatılmıştı. Projenin tamamlanmasıyla Priştine'ye engelli çocukların da yararlanabileceği bir oyun parkı kazandırıldı.

Türkiye-Kosova Dostluk Parkı hizmete açıldı

Türkiye-Kosova Dostluk Parkı hizmete açıldı

Türkiye-Kosova Dostluk Parkı hizmete açıldı