Türkiye Kudüs için tek yürek

Milli İrade Platformu tarafından, işgalci İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla düzenlenen ''Büyük Filistin Yürüyüşü'' düzenlendi. Yürüyüşe eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı. Yürüyüşe katılanlar Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde akşam namazı kıldı.
Türkiye Kudüs için tek yürek

Sultanahmet'te gerçekleştirilecek yürüyüş için katılımcılar Beyazıt'ta toplandı. Polis ekipleri, yürüyüş güzergahında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüşe katılmak üzere Fatih, Eminönü ve Aksaray yönünden Beyazıt Meydanı'na gelen kadın, çocuk, yaşlı binlerce kişi, ellerinde bayraklarla yürüyüşe hazırlandı. Etkinliğe, kadın ve çocukların geniş katılım göstermesi dikkati çekti.

f1b3a68a-gtmr302rb76ocmq9vjk7b.jpeg

Yürüyüşe katılanlar, Türkiye ve Filistin bayraklarının yanı sıra Filistin'e destek için çok sayıda döviz ve pankart taşıdı.

Meydanda toplanan gruplar, Filistin lehine çeşitli sloganlar attı. İşgalci İsrail'in saldırılarına tepki gösteren gruptakiler, bu ülkeyi sloganlarla protesto etti.

Yürüyüşe katılanlar Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde akşam namazı kıldı.

Etiketler :