Türkiye nasıl tur atlar?

Ay-yıldızlı ekip, gruptan çıkma adına büyük avantaj elde etti.
Türkiye nasıl tur atlar?

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenerek, tur atlama yolunda büyük avantaj yakaladı.

D Grubu'na Hırvatistan (1-0) ve İspanya (3-0) mağlubiyetleriyle başlayan ay-yıldızlı ekip, grubun son maçında Lens kentindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda bir puanı bulunan Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi.

Mücadeleye iyi başlayan ve 10. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçen A Milli Takım, ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda da iyi bir performans sergileyen milliler, Ozan Tufan'ın 65. dakikadaki golüyle farkı 2'ye taşıdı. Rakibinin tüm çabasına rağmen kalesini gole kapatan milliler, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu skorla grupta ilk puanını alan A Milli Takım, 3 puanla grup üçüncülüğüne yerleşti ve Çek Cumhuriyeti'ni turnuva dışına itti.

A Milli Takım, en iyi 4 grup üçüncüsünün de adını üst tura yazdıracağı şampiyonada A Grubu üçüncüsü Arnavutluk'un attığı gol sayısına göre geride bıraktı. Milli takım, gruptan çıkma yolunda yapılacak 4 maçın skorunu bekleyecek.

Ay-yıldızlı ekibin son 16 turuna kalabilmesi için;
E Grubu'nda lider İtalya'nın İrlanda, ikinci Belçika'nın da İsveç karşısında puan almasını gerekiyor.
F Grubu'nda ise lider Macaristan'ın Portekiz'i yenip, ikinci İzlanda'nın ise Avusturya maçından puan alması lazım. Bu iki gruptan birinde beklenen sonucun çıkması durumunda A Milli Takım, adını bir üst tura yazdıracak.