Türkiye olmasa savaş dünyaya yayılır!

Suriye Geçici Hükümeti eski Başbakanı Dr. Ahmed Tuma, Türkiye'nin sadece terörle mücadele etmediğini, terörün açtığı yaraları sarmak için de büyük çaba sarf ettiğini söyledi.
Türkiye olmasa savaş dünyaya yayılır!

Türkiye'nin etnik ve mezhepsel savaşa karşı göğsünü siper ettiğini de vurgulayan Suriye Geçici Hükümeti eski Başbakanı Dr. Ahmed Tuma, "Türkiye olmasa, savaş tüm coğrafyaya yayılır. Savaş küreselleşir ve dünyayı da tehdit eder hale gelir" dedi.

BATI BÖLGEYİ ATEŞİN ORTASINDA BIRAKTI

Batı'nın terörle mücadelede etkisiz kaldığını ifade eden Ahmed Tuma, "Batı sadece mültecilere kapılarını kapatmadı, bölge halklarını ateşin ortasında bıraktı" dedi. Suriye'de yaşananları "Soykırım" olarak değerlendiren Tuma, "Son yüzyılın soykırımı yaşanırken, batı neden sessiz?" diye sordu. Türkiye'nin mazlumlarla birlikte olduğunu belirten Tuma, "Biz Türkiye'ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye halklarının hakkını nasıl öderiz onu da bilmiyoruz. Allah Türkiye'den razı olsun. Hem sözcümüz hem de gözcümüz pozisyonunda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da minnettarız" şeklinde konuştu.

SURİYELİLER EV HAPSİ YAŞIYOR

Suriyelilerin ev hapsi yaşadığını, sokağa bir dilim ekmek bulmak için çıkanların ölümü göze aldığını ifade eden Tuma, "Halep ölüyor. İnsanlık ölüyor. Zillet yerine direnişi seçenler onurları için mücadele ederken, yüz binlerce Halep'li ölümle karşı karşıya kalıyor. Buna göz yumulmaması lazım. Sürekli insan haklarından söz edenlerin Halep'teki katliama göz yummalarını anlayamıyoruz. Oysa en temel insan hakkı yaşam hakkıdır. Rejim şuan yaşam hakkımızı elimizden alıyor" dedi.

Türkiye'ye yöneltilen eleştirileri "haksız" bulduğunu belirten Tuma, " Türkiye bizim toprak bütünlüğümüzü tehdit etmiyor. Aksine toprak bütünlüğümüzü korumaya çalışıyor. Bölgeden kaynaklı terörizmle mücadelesini de meşru bir zeminde yürütüyor. Çünkü terörizm en fazla Türkiye'yi hedef alıyor. Buna karşı Türkiye'nin sessiz kalması beklenemez" şeklinde konuştu.

MİLAT