Türkiye Su Jeti Şampiyonası sona erdi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen Türkiye Su Jeti Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları sona erdi
Türkiye Su Jeti Şampiyonası sona erdi

Beyşehir ilçesinde, 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen Türkiye Su Jeti Şampiyonası'nın 4. ayak yarışları sona erdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve İlçe Belediyesi işbirliği ile Beyşehir Gölü üzerinde ilk kez gerçekleştirilen 2 gün süreli şampiyona büyük bir heyecana sahne oldu.

Göl üzerinde 6 ayrı kategoride düzenlenen yarışlar adeta nefesleri kesti. Vuslat Parkı kıyısında toplanan Beyşehirliler, yarışları büyük ilgi ve beğeniyle izledi.

Türkiye'nin değişik illerinden şampiyonaya katılan 23 sporcudan yarışlarda dereceye giren isimler de belli oldu. TMF Kupası'nda Özkan Piro, standart 1 kategorisinde Kaan Şanver, fly board kategorisinde Ali Komşusu, dragda Cesim Serkan Kokol, standart 2'de Özkan Piro, bayanlarda ise Şenay Cankurt birinci oldu.

Yarışmaların tamamlanmasının ardından düzenlenen törende dereceye giren sporculara ödül ve plaketleri AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayındır ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol tarafından verildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, şampiyonaya katılan sporcuların Konya'nın denizi üzerinde katıldığı yarış ve gerçekleştirdiği gösterilerle Beyşehir'in değerine değer kattığını dile getirerek, "Gerçekten coşkulu ve sevinçli bir gösteri yapıldı. Özellikle fly board gösterisinde, elinde Türk bayrağıyla gölden çıkıp göklere yükselen sporcunun gösterisi bizleri çok etkiledi. Hep eleştirilen bir konu vardı, 'Beyşehir'in Gölü var, gölünden fazla faydalanamıyoruz' diye, bize bunu gösterdiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür edyorum." dedi.

AK Parti Konya Miletvekili Mehmet Babaoğlu ise şampiyonaya katılan su jeti sporcularının Beyşehir'e ayrı bir güzellik ve ayrı bir değer kattığını dile getirerek, katılan sporcu ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: