''Türkiye taarruzla karşı karşıya''

YUSUF KARAKAŞ / YENİ HABER
''Türkiye taarruzla karşı karşıya''

Bir zamanlar üniversitelerden silindiklerini ve konferans vermelerinin neredeyse imkansız olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Banu Avar, ‘Türk’çe Fikir Topluluğu’nun konuğu olarak yeniden Konya’da ve Selçuk Üniversitesi’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ülkelerin içerden değil dışardan yönetildiğini ve buna örnek olarak İngiltere’nin Hindistan’ı yönetmesini gösterilebileceğini söyledi. Emperyalist ülkelerin böyle durumlarda kendilerini temize ve güvenceye almak için o ülkelerin içinden maşalar seçerek bu işleri yaptığını belirten Avar, ’’Ülkelerini sömüren ve kendi ülkelerindeki zenginliklerini, ekonomisini dışarıya çıkaran, aydınlarını-sanatçılarını engelleyen, beyinlerini devşiren adamlara ‘komprador’ adamlar denir ve bunlar her yerde var. Aslında o memleketin evladı gibi görünür ama dışarının evladıdır, dışarıya hizmet eder. Bizim ülkemizde de 1980’den beri böyle adamlar var. Bunların çoğu da yurt dışında okutulmuştur ’’şeklinde konuştu.

‘’OLTADAKİ BALIK TÜRKİYE’’

‘Misak’ın yemin anlamına geldiğini söyleyen Avar ,Ülke olarak 3 misak-ı millimizin olduğunu bunların milli ekonomi, milli savunma ve milli eğitim olduğunu, ancak zaman içerisinde yok edilmeye çalışıldığını söyledi. Yapılanları doğru okumanın gençliğin boynunun borcu olduğunu ve ‘’Oltadaki Balık Türkiye’’ kitabını herkesin okuması gerektiğini vurguladı.1945 yılında ikinci Dünya savaşından sonra adına Marshall denilen mali yardımın yapılarak birinci yeminin, Nato’ya üye olunarak ikinci yeminin , Fulbrıght ve Erasmus programlarıyla üçüncü yeminin ayaklar altına alındığının altını çizen Banu Avar, ‘’Dünya’da ki bütün Türkler gebertilmeli’’ diyen tek filozof Erasmusun bugün öğrencilere eğitim fırsatı olarak verildiğini ve erasmusla ilgili çocuklarımızın yapılan oyunun farkında olmadıklarını söyledi.102 kişiyi ile erasmusla ilgili röportaj yaptığını ve sadece 1-2 kişi dışında kimsenin bir şey anlamadığını gördüğünü söyleyen Avar, ’’Şuan ciddi bir taarruzla karşı karşıyayız ve bunun birinci ayağı basın. Basın yoluyla millete batılı düşünce empoze ediliyor. Önce üniversitelerde şuan ise ana okullarda yapılmaya başlandı. Batının çıkarlarına uygun düşünce üretmeye çalışılıyor. Çokta başarılı oldukları söylenemez çünkü toplum buna direniyor. Amerika Türkiye’ye Marshall yardımı yaparken iki isteği vardı birincisi basın üzerinde ikincisi ise eğitim üzerinde kontrol sağlamak istiyorlardı’’ dedi.

BATI BİTİŞİN EŞİĞİNDE

Türkiye’nin Avrasya’nın kilidi olarak görüldüğünü ve bu kilidin kırılmasını isteyenler olduğunu belirten Avar, Avrupa’nın artık yoksulluktan kırıldığını ve yok olma noktasına geldiğini,10 yıl Londra’da kaldığını ve çokta ekranlarda gösterilen bir Avrupa’nın olmadığını, Newyork’un yüzde ellisinin evsiz olduğunu ifade etti. İnsanların buzdolabı ambalajlarının üzerinde yattıklarını , dolayısıyla bitme noktasına gelen bu ülkelerin ellerini bir yerlere atıp oraları parçalamak istediklerini kaydetti.

ŞEHİT ANNESİNİN TEK İSTEĞİ

Dünyadaki tüm servetin dörtte üçünün Türkiye ve Çin’de olduğunu ve 2010 yılında yapılan 26 maddelik referandumun sadece bir madde için yapıldığını ve onunda şimdiye kadar illegal olarak dışarıya çıkarılan Erzincan altınının legal olarak çıkarılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Dersim Derdim diye bağıranların esas dertlerinin tunçun merkezi olan Tunceli olduğunu sözlerine ekleyen Avar, İsrailli, Amerikalı heyetlerin bu bölgede cirit attığını söyledi. İslamabad’da sadece Türk Kızılay’ın insanlara yardım ettiğini, ABD helikopterlerinin ise maden bölgelerinde keşif uçuşu yaptığını söyleyen Avar, IŞİD ’in şuan petrol için bölge temizliği yaptığını ve bunun ileriki aşamalarında Avrasya bölgesine kadar yayılacağını ekledi.Konferansa şehit annesi Fatma ince de katıldı. İnce, Büyükşehir Belediyesine oğlu için iş istemeye gitti fakat şehit kardeşi diye iş verilmediğini ve yetkililere kendilerine yardım etme çağrısında bulundu. Topluma seslenmek istediğini söyleyen İnce toplumun bölünmemesini ve anaların ağlamamasını istediğini belirtti.