"Türkiye Türkiye'den Büyüktür" filminin gösterimi yapıldı

Konya'da, "Türkiye, Türkiye’den Büyüktür" platformu tarafından aynı isimde hazırlanan filmin gösterimi gerçekleştirildi. 
"Türkiye Türkiye'den Büyüktür" filminin gösterimi yapıldı

Bir otelde düzenlenen film gösterimine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Uğur Kaleli, Abdullah Ağralı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Türkiye, Türkiye’den Büyüktür Platform Başkanı Osman Bozdemir, protokol mensupları ve filmin oyuncuları katıldı.
Film gösteriminde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın film sektöründe ciddi bir noktaya doğru gittiğini belirterek, “Özellikle, Karapınar yöremiz bir plato haline geldi. Yakında yeni filmlerinde bu bölgede çekileceğini görüyoruz. Buda Konyamız da üretilen bir anlamlı film olarak çok değerli” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, 'Türkiye Türkiye’den Büyüktür' filminin bir ufuk, vizyon ve hedef koyduğunu ifade ederek, “Bunun için bunu önemsiyorum. Her şey siyasetten her şey adı konulmuş yerlerden beklenmeden, başkasına iş tarif etme kolaycılığına sapmadan, ben ne yapabilirim bu sorumluluğun gereği olarak. Ben bunu gördüm. Elbette hiçbir çalışma tek başına sonuç alıcı değildir ama her çalışmanın da mutlaka bir sonuca katkısı vardır. O yönüyle de dikkatimi çekti. Konya vurgusu var. Türkiye vurgusu var. Evrensel vurgu var. Bu gerçekten Konya’ya yakışan, Hz. Mevlana’nın felsefesine yakışan da budur. Yerli olmak ama yerele takılı kalmamak. Hem önümüze bakmak hem ufuğa bakmak... Bu yönüyle de anlamlı buldum. Emek veren sanatçısından, kurgusunu yapana kadar, düşüncesini geliştirene kadar, katkı verene kadar, ortam sağlayana, hazırlayana kadar herkese teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah, Türkiye'nin Türkiye'den büyük olduğunu en güzel şekliyle ifade etmiştir” diye konuştu.
Film gösterimi sonunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'a hediye takdim edildi.