'Türkiye üzerinde hesapları olanlara asla fırsat vermeyeceğiz'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen, "Türkiye üzerinde hesapları olanlar bunu çok net bilmelidir ki asla fırsat vermeyeceğiz" dedi.
'Türkiye üzerinde hesapları olanlara asla fırsat vermeyeceğiz'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK terörünü lanetleyerek, "Türkiye üzerinde hesapları olanlar bunu çok net bilmelidir ki bizler canlarımız ve kanlarımız pahasına ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine göz dikenlere, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin kritik bir dönemden daha geçtiğini belirterek, FETÖ ve PKK’nın yanı sıra sözde dost ve müttefik ülkelerin de Türkiye’ye karşı bir saldırı seferberliği başlattığını ifade etti.

FETÖ ve PKK’nın saldırılarını şiddetle kınadığını ve lanetlediğini vurgulayan Sözen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu saldırıyı yapanlar kimi yerde asker kılığına girmiş, peygamber ocağımıza sinmiş 'üniformalı teröristler', kimi yerde üzerine PKK paçavrası giymiş teröristler, kimi yerde devletin kurumlarına sızmış 'kravatlı teröristler', kimi yerde üzerine cübbe giymiş, hakim savcı kılığına girmiş 'cübbeli teröristler', kimi yerde üzerine doktor üniforması giymiş teröristler, kimi yerde kaleminden mürekkep yerine kan fışkıran sözde gazeteci adında teröristler, kimi yerde sporun ruhuna aykırı hareket eden 'sporcu teröristler', kimi yerde sözde müttefik bir ülkenin lideri 'siyasetçi teröristler' olarak karşımıza çıkıyor.

Bu teröristlerin isimleri, görevleri, üniformaları ayrı olsa da amaçları aynı. Türkiye Cumhuriyeti devletine, milletine, hükümetine ve Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanına düşmanlık yapmaktır."

Sözen, 15 Temmuz darbe girişiminin amacına ulaşamadan bertaraf edildiğini belirterek asıl amacın, Türkiye’yi terör batağına çekmek olduğunu belirtti. "Büyük Ortadoğu Projesi" adı altında yarım kalmış Sevr hesaplarının hayata geçirilmeye, "Bağımsız Kürdistan" adı altında bölgede "Büyük Ermenistan"ın inşasına, "Büyük İsrail” projesinin hızlandırılmasına çalışıldığını ifade eden Sözen, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz zaman, var olma ile yeniden 'Büyük Türkiye' olma noktasında devletimize ve başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize destek olma zamanıdır.

Türkiye üzerinde hesapları olanlar bunu çok net bilmelidir ki bizler canlarımız ve kanlarımız pahasına ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine göz dikenlere şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da asla fırsat vermeyeceğiz."