Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.
Türkiye ve dünya gündemi

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 2023 Gençlik Şurası'na iştirak edecek.

2- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İpsala 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katılacak.

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Sandıklı İlçe Kongresi'ne, Odunpazarı Kanlıpınar Göleti ve Rekreasyon Alanı'nın açılış törenine katılacak, Valiliği ve AK Parti İl Teşkilatını ziyaret edecek.

4- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Cizre İlçe Kongresi'ne katılacak, Şanlıurfa'da hastanede incelemelerde bulunacak ve değerlendirme toplantısına iştirak edecek.

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak.

6- Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtarlarla bir araya gelecek, AK Parti Bayburt Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılacak ve Saat Kule Meydanı düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyecek. 

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Valiliği ziyaret edecek, Türkoğlu Lojistik Merkezi'nin açılış törenine katılacak, Ulaştırma Çalıştayı'na iştirak edecek ve Göksun Yolu şantiyelerini inceleyecek. 

8- Irak'ın Kerkük kentinin, merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

9- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları izleniyor.

10- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

11- Süper Lig'de 9. haftaya Demir Grup Sivasspor-Bursaspor, Kayserispor-Atiker Konyaspor, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

12- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 3. haftada Yeşilgiresun Belediyespor-Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe Doğuş-Gaziantep Basketbol, Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakaları yapılacak.

13- TFF 1. Lig'de 9. hafta Akın Çorap Giresunspor-Grandmedical Manisaspor, Ümraniyespor-Gazişehir Gaziantep, Eskişehirspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Elazığspor-Samsunspor, Boluspor-Balıkesirspor Baltok maçlarıyla tamamlanacak.

14- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 17. yarışı ABD Grand Prix'si gerçekleştirilecek.