Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Türkiye ve Konya İçin Önemli Günler

Türkiye ve Konya İçin Önemli Günler

Hafta sonunda birkaç eski dostla sohbet ediyorduk. Dostlarımdan birisi sosyal medyayı çok yaygın kullanıyor. 

Bana, “Bakıyorum her gün twitterde AK Parti ile ilgili, PKK’nın eylemleri ile ilgili, mahkeme kararıyla park olarak kalacağı kesinleştiği halde İstanbul’daki bir parkla ilgili yalan yanlış bir sürü haber yer alıyor. Bu süreç ne zaman biter” diye sordu.

Ben onlara uzun uzun, (belkide  başlarını ağrıtacak şekilde) konuyu anlattım, size de ifade edeyim, bu süreç bitmez.

Türkiye’de bitmez, Konya’da da bitmez. Bugünler büyük hesapların yapıldığı, belki de tarihin bir parçası olarak baktığımızda bu güne, yeni bir dünyanın kurulduğu çok önemli günler ve sorunlar kolay kolay bitmez. Küçük hesaplardan dolayı bitmez, büyük hesaplardan dolayı bitmez... 

Sıkıntı olacak, sıkıntı çok yönlü olacak ama Allah’ın izni ile her şeye rağmen iyiye gidiyoruz ve Türkiye kazanıyor, önemli olan bu. 

Bir kaç açıdan sıkıntı olacak, küçükten büyüğe gidelim, öncelikle yerel seçimler var ve aday olacaklar da var, aday olma niyetinde olup gel denmesini bekleyenler var.

Bir dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra perde arkasına çekilen ve orada muhafazakarlık ayağı ile medyada aslında kendinden bile olmayan ama profesyonelce para ile yazı yazan arkadaşlara mevcut belediye başkanlarına hakaret ettiren var.

Kendini kurt siyasetçi zanneden kaypaklar var. Türkiye’nin düşmanları var, içerideki işbirlikçileri var... 

Meram Belediyesinin basit bir Çin parkına ne kadar ağır posta koyuyorlar. Oysa Konya’ya Çin Parkı yapan belediye başkanı bunu Türkiye dış politikasının bir parçası olarak yapmıştır ve bu kesinlikle Doğu Türkistan’a yapılan zulmü desteklemek anlamına gelmez.

Nasıl gelsin, belki bu diplomasi ile Türkiye Çin’in zulmünü engelliyor ama biliyorsunuz profesyoneller, gerekeni yapacak, saflarını belirleyecek ve AK Partili belediyeyi ağır bir şekilde eleştirecekler.

Bulunduğu konum bunu gerektiriyor, aldığı maaş bunu icap ettiriyor, profesyonellik bunun için var...

Neyse işte Konya’da bu süreç daha da keskinleşecektir bunu bilmemiz gerekir.

Aynı şekilde önümüzdeki yerel seçimlerden  hemen sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ne yazık ki muhalefet partileri için çok kullanılmaya müsait bir hal alıyor.

Bakın Türkiye normalleşirken, TBMM’si Türk Silahlı Kuvvetlerin İç Hizmet Kanunun 35. maddesini değiştirirken kimse hükümetin ne büyük bir devrim yaptığını umursamıyor, hatta saçma konularla ağır muhalefet yapıyorlar...

PKK’lılara özellikle yaptırılmış bir kaç şov görüntü, İstanbul’daki bir park için hala kavga eden andavallar ve bayağılaşmış bir CHP ile varlığını gerginliğe bağlamış bir MHP... Buradan hayat devşiren her gün yalan yanlış haberlerle insanları ajite etmeye çalışan başını Hürriyet Gazetesinin çektiği medya... 

İllaki ülkede bir huzursuzluk var, görüntüsü oluşturmak istiyorlar ve bunun için tabiri caizse her şeylerini vermeye hazır bir eşkıya topluluğu gündemi belirlemeye çalışıyor.

Ama ben muvaffak olabileceklerini zannetmiyorum.

Şimdi burada AK Partiye büyük görevler düşmektedir. AK Parti sıradan bir parti olmadığını bilmelidir ve bu çerçevede gelecek dönem yerel seçimlerde aday belirlemeden tutunda, bugün Türkiye’nin büyük bir ülke olması için her kesimi içine alan kuşatıcı bir siyasete kadar çok geniş alanlarda büyük işlere imza atmak zorunda olduğunu AK Partinin her mensubu iyi kavramalıdır.

Bugün Alevilerin, Hıristiyanların, Kürtlerin, Müslümanların, Yahudilerin, Ermenilerin, Rumların, Milliyetçilerin tamamını kuşatacak bir siyaseti AK Parti geliştirmek zorundadır.

Eğer içimizdeki farklılıkları yönetemezsek biz büyük Türkiye olamayız, eğer işi ehline vermezsek büyük Türkiye olamayız, eğer yıkmaya değil yapmaya geldiğimizi, öldürmek değil amacımızın yaşatmak olduğunu, bizim kimse ile bir problemimiz olmadığını insanlara gösteremezsek büyük Türkiye olamayız.

Unutmayın Konya ve Türkiye için bu önemli günler bizim ve İslam Alemi için hayırlı yarınlar demektir.

Durmak yok yola devam....

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR