Türkiye yeni dönemde büyük atılım yapacak

Ak Parti yeni dönemde 146 büyük projeye daha hayat verecek. Ekonomide üretime dayalı hamleler yapılacak, gelir dağılımı iyileştirilecek, emeklilerin ek göstergeleri yükseltilecek.
Türkiye yeni dönemde büyük atılım yapacak

Ak Parti yeni dönemde 146 büyük projeye daha hayat verecek. Ekonomide üretime dayalı hamleler yapılacak, gelir dağılımı iyileştirilecek, emeklilerin ek göstergeleri yükseltilecek. Yerli sanayide gerçekleştirilecek olan dev hamlelerle; yerli otomobil, milli silah, yerli uçak, nükleer santraller gibi alanlarda büyük atılımlar yapılacak.

4-1-8.jpg

24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50’nin çok üzerinde bir oy ile kazanmayı hedefleyen Ak Parti, Vakit Türkiye vakti diyerek yola çıktı. Milli İrade’nin en az yarısının desteğini alarak TBMM’de de güçlü bir grup kurmayı hedefleyen Ak Parti, Türk Milleti ile olan gönül bağını da güçlü tutmak için yoğun bir seçim süreci geçirdi. Ak Parti, seçim sürecini başlatırken açıkladığı beyannamede yer alan 146 dev projeyi hayata geçirmek için milletin desteğini almak istiyor. AK Parti’nin geçmiş dönemde başlattığı; Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi projesi, Ankara’da Türkiye Uygarlıklar Müzesi, sağlıkta milli aşı ve yerli plazma üretimi, savaş uçağı ve Altay tankı projesi, yerli otomobil, İstanbul-İzmir otoyolu, Kuzey Marmara otoyolunun büyük bölümünün tamamlanması, üçüncü havalimanı, Ovit Tüneli, Zigana Tüneli, İstanbul’da deniz altı tüneli, Kanal İstanbul, hızlı tren hatları, Rize Artvin, Bayburt Gümüşhane, Yozgat, Karaman, Çeşme Alaçatı, Batı Antalya havalimanları, Ilısu Barajı, TANAP, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı, nükleer santrallar gibi projelerin bazıları bitirilirken, bazı projeler de bitme aşamasına gelmiş durumda.

4-1-1-011.jpg

MİLLİ OTOMOBİL VE SAVUNMA SANAYİİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATIALCAK

Türkiye yeni dönemde kendi milli otomobilini piyasaya sürecek. Savunma sanayiinde dışa bağımlılık daha da azaltılarak, ASELSAN, HAVELSAN, TAI gibi kurumlar daha da güçlendirilecek. Süper güç olma yolundaki önemli adımlardan biri daha atılmış olacak ve ATAK Helikopteri, Altay Tankı gibi projelerden çok daha fazlası geliştirilecek. Milli savaş uçağı TF-X yeni dönemde semalardaki yerini alacak. Teknolojik üretimlere ve AR-GE’ye önem verilerek, teşvik uygulanacak. Türkiye’nin de üretimine dahil olduğu yeni nesil savaş uçağı F-35, milli seyir füzesi SOM-J mühimmatıyla dosta güven, düşmana korku verecek. Arazi üzerindeki seyriyle hedeften kopmayan, etkili menzili ise 250 km’ye ulaşan Milli Füze SOM-J envanterdeki yerini alacak.

4-1-3-009.jpg

TÜRKİYE NÜKLEER GÜÇ OLACAK

Modern Türkiye tarihindeki en iddialı enerji projelerinden biri olan ve Türkiye ve Rusya arasındaki stratejik ortaklığı da temsil eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 2023’de hizmet vermeye başlayacak. Sinop Nükleer Santrali 2025’de hizmete girecek. 2030'da Türkiye, 3 nükleer santrale kavuşacak. Nükleer santrallerin inşası sırasında yapılan teknoloji transferi nedeniyle Türkiye’nin nükleer altyapısı güçlendirilecek.

4-1-5.jpg

TÜRKİYE ENERJİ MERKEZİ OLACAK

TANAP, Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı gibi projeler yeni dönemde Türkiye’yi bölgesinin en güçlü ülkelerinden biri yapacak. Milli Petrol arama gemisi ile daha fazla çalışmalar yürütülecek. Türkiye dünya enerji koridorunun en önemli kavşağı olacak, güneş tarlaları, rüzgar santralleri, nükleer santraller ile birlikte enerjide dışa bağımlılık azaltılacak.

4-1-10.jpg

GELİR DAĞILIMI İYİLEŞTİRİLECEK

Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergeleri 3600’e çıkacak. Yeni dönemin ayırt edici vasıflarından biri olan dijitalleşmeye özel önem verilecek. Dijital Türkiye vakti için özel çalışmalar yapılacak. Yüksek ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlanacak. Dünya ekonomisinden Türkiye’nin aldığı pay yüzde 1,5 düzeyine taşınacak. Dışa açık, rekabetçi, serbest piyasayı esas alan ekonomik yapı güçlendirilerek yola devam edilecek. Üretim biçimi, en önemli rekabet unsuru haline gelen yenilikçiliğe dayalı bir yapıya dönüşecek. Bilgiye dayalı eğitim, büyümenin belirleyici gücü olacak. Dinamik nüfus olan gençlere özel önem verilecek. Bir yandan kadın girişimciliği güçlendirilirken, diğer yandan kadınların iş gücüne katılma oranını 2023 sonunda yüzde 40’ın üzerine çıkacak. Gelir dağılımı iyileştirilirken, bölgeler arası dengesizlikler azaltılacak. Teknolojik gelişmelere yoğunlaşılacak. Milli gelirden araştırma geliştirmeye ayırılan kaynakların payı yüzde 2’nin üzerine çıkarılarak imalat sanayisinde yüksek teknolojili üretimin payının hâkim olduğu ekonomik bir yapı oluşturulacak. Girişimci ve yenilikçi bir anlayışla özel sektörün rolü güçlendirilecek. Özellikle savunma sanayiinde özellikle önümüzdeki dönemde Türkiye kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, dünyanın önde gelen ihracatçı arasına girecek. Günlük 4,3 doların altında bir harcama ile yaşamak zorunda kalan kimse bırakılmayacak. Akıllı ve yeşil kent projeleriyle şehirler daha yaşanabilir hale kavuşturulacak.

4-1-7.jpg

DIŞ POLİTİKADA KİLİT ROL ÜSTLENİLECEK

Dış politikada hakkaniyet eksenli yaklaşım devam ettirilirken, öncü bir ülke haline getirilen Türkiye, bölgesel ve küresel düzeyde daha da güçlendirilecek. “Dünya 5’ten büyüktür” çağrısı her platformda tekrarlanacak.  Rusya, Uzakdoğu, Balkan ülkeleri, Afrika ülkeleri ve Ortadoğu ile daha yakın ilişkiler sürdürülmeye devam edilecek. Filistin halkı kendi özgür vatanlarına kavuşana, Kudüs barışa varana kadar çaba gösterilmeye devam edilecek. Irak’ta kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanmasına yönelik gayretler sürdürülecek. Kuzey Suriye teröristlerden temizlenecek. Avrupa Birliği başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkiler güçlendirilecek. Türkiye ile birlikte bölgedeki ve tüm dünyadaki dost ve kardeş milletlerin daha fazla refaha kavuşması sağlanacak. Bunun için gereken işbirliği daha da sıkılaştırılarak katma değerin bu coğrafyalarda üretilmesi için gereken adımlar atılacak. Türkiye bugün olduğu gibi gelecekte de demokrasi ve adaleti sadece kendi insanı için değil tüm insanlık için istemeye devam edecek.

4-1-6-003.jpg

DEMOKRATİK STANDARTLAR YÜKSELECEK

Yeni dönemi güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye olarak ifade eden Ak Parti; bağımsız, güçlü, tarafsız yargıyla da demokrasiyi sağlam temeller üzerine oturtacak. Kurulacak hükümetle, kararnameler ve diğer düzenleyici işlemlerle tamamen millete hizmete odaklanılacak. Kararların daha hızla alınacağı ve daha etkin uygulanacağı yeni sistem Türkiye’ye çok ciddi zaman maliyeti olan sıkıntıları ortadan kaldıracak. Seçimlerin hemen ardından cumhurbaşkanına bağlı olan kamu yönetimi yenilenecek, reforma tabii tutulacak. Önümüzdeki dönemde, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirmeyi sağlayacak adımlar atılmaya devam edilecek.

4-1-9.jpg

EN ÖNEMLİSİ MİLLET BAHÇELERİ

İstanbul başta olmak üzere, merkezi bölgelerde eski statlar bunları Millet Bahçelerine dönüştürülüyor. Yine Atatürk Havalimanı’nın tamamında Millet Bahçesi kurulacak. Bu yeni modelle o bölge artık Central Park gibi, bir Hyde Park gibi bir örnek meydan oluşturacak. İstanbul’un farklı bölgelerinde 30 tane daha yeşil alan tesis edilecekken, Başakşehir, Maslak, Pendik ve Bakırköy’de de bunlara ilaveten Millet Bahçeleri yapılacak. Ankara’da mevcut AKM alanı, İzmir’de, Eskişehir’de ve Konya’da eski stad alanları ile Meram bölgesindeki ağır bakım merkezi Millet Bahçelerine dönüşecek. •SEYFULLAH KOYUNCU

4-1-10.jpg